Па да...а за нас не треба мислам шо ке ни се нас бре ако имавме доволно пари сигурно немаше стипендии да бараме.....Да ја и влада и политика ( се извинувам ама се нервирам многу)
Мислам дека најпрво ке треба да се објават и ранг листите за стипендиите в, па после да очекуваме пари, кога се пуштаат веројатно одеднаш за сите типови ке биде....
Разбрав дека стигнале 2 рати од стипендијата на студент од 2ра година, т.е. од оваа година што аплициравме. Во Уни Банка кажаа дека до крајот на неделата ќе стигнат парите.
На секој 5-6 сати по 5 мин ја рефреширам состојбата на сметката. Златен е-банкинг ама за џабе. "Вашата состојба на сметката 0.00 ден" :'(
Сигурно го рекле тоа за новите корисници на стипендија? Значи парите од министерството се пуштени само се чека да легнат на сметката?
^^Да, да, за новите корисници е. Студентот на кој му стигнале 2те рати е 2ра год. на Правен факултет во Штип.
А преку која банка земал студентот и кој тип на стипендија или незнаеш хепи? Инаку јас на стопанска сум и за А тип и нема кај мене уште ништо
Една братучеда вчера ме замоли да прашам дали оваа година ќе ги даваат студенските кредити- нели потпишаа договор тие што имаа од минатата година го продолжија и оваа дали некој е информиран за ова п.с сори што пишувам во стипендии ама не видов тема за кредити
ајде еднаш нека ги пуштат тие проклети пари...... ќе почниме да питаме..... стварно ова нема смисла..... срамота....
како не му е срам..... ми иди да му искарам на сите.... денес останав на банкомат со надеж дека ќе има нешто за да си купам чевлиња на 3 свадби сум ..... ама со шо да купам динар скршен немам.... срам да му е на сите шо лажат по телевизии... до кога треба да чекаме јас не знам.... го претераа... и ние сме луѓе и нас ни требаат пари.... значи толку сум изреволтирана то чудо едно....... ова никаде го нема.....
Девојки не се нервирајте, ќе видите после колку убаво ќе ви дојде кога ќе ви легнат неколку рати наеднаш Штом ви одобриле стипендии парите кога-тогаш ќе пристигнат Јас ви пуштам среќа за што побрзо да ви ги пратат И не го вреѓајте бре Тодоров - после неговата слика летово во костум за капење, се му простувам, ме купи со тоа атлетско тело
има нешто ново за стипендиите???? кажете ве молам оти останав на банкомат .... дури срам ме фати.... стварно го претераа....