Zdravo, imam edno prashanje. Zemam stipendija od vtora grupa prodolzhena za opshtestveni nauki i denes mi stignale 8.800 denari. Me interesira koja rata e ova i dali e posledna bidejki nemam uvid na prethodni transakcii i ne znam po kolku bile prvite rati?
Женски може глупаво е прашањето али да си прашам сепак Ако ми треба просек 9.00 за да аплицирам за стипендија за успех, се прифаќа ли ако просекот ми е 8.96 пример? Или треба стриктно над 9.00 да е?
Ги собираш сите оценки и ги делиш со бројот на предмети. И во Iknow системот сам ти се пресметува просекот.
Зависи од конкуренцијата, оваа година последниот на списокот што доби стипендија беше со просек 8.90.
Не сум многу запознаена со правилата за добивање стипендија бидејќи сега завршувам прва година. Слушнав од постари колешки дека може да се прикрие оцена или две. Вака имам 10предмети и сите ми се 10ки и 9ки освен што имам две 6ки.Дали може да ги прикријам некако нив бидејќи ми паѓа просекот со нив под 9.00?
Не може да се прикрие никако, уверението за положени испити го потпишува деканот и нема шанси да скриеш оцена. Можеш само проблеми да си направиш.