Да за трета група, од тие за хемија што се. Мислам дека при аплицирање требаше со просек над 7.00 ама сега за продолжување не знам дали се зголемува просекот.
Здраво, да ве прашам со 2 неположени испити и со просек 9,13 колкави ми се шансите за стипендија? Вреди воопшто да се надевам или слабо?
Здраво за стипендија 3 гр 80% положени се сметаат само положените предмети од вкупниот број , и дали влегуват во оваа проценка и предметите по кои нема оцена пример : спорт Ви Благодарам
Над 7.00 за трета група. Не сум сигурна дали спаѓаат во втора група, доколку да, за втора група е над 8.50 Со толкав просек можеш да аплицираш дури и во втора група доколку факултетот ти спаѓа во категориите за втора група , најверојатно ќе ја добиеш, а трета ќе добиеш сигурно.
Се бројат само тие предмети по кои што имаш оценка. Кога сум веќе тука, на кој меил им пишувате на МОН во врска со стипендиите?
Здраво, ме интересира колкав треба да е минимум просекот за конкурирање за стипендија од техничките факултети?
Dali znaete nesto povekje za stipendiite na romite? Na net na koleska ne i gi otvora konkursite za tie stipendii od MON, da ne znae nekoj nesto ili link kade pishuva da ne ima, ne uspeav nisto da i najdam? A za tie so nad 7prosek za medicinari mozhe da se aplicira? Koga izleguvaat konkursite?
Повели - contact@mon.gov.mk Може, за медицинските факултети е над 7.00 и над 8.50. Само што во оваа над 7, тие под 8 имаат минимални шанси за добивање. Конкурсот излегува во ноември.
1. Потврда за запишан нареден семестар, односно година на школување 2. Уверение за положени испити со успех од претходните години 3. УППИ образец за предвидени и положени испити - ќе го објават на страната на МОН. 4. Индекс на увид, до завршувањето на додипломските студии. За родителите мислам дека не треба да носиш, контактирај ги МОН за секој случај.
Зошто прашуваат и по групиве на фб за продолжување на стипендија? Ништо не ми е јасно сега ја добивме.
Здраво дечки,имам едно прашање дали доколку земам стипендија за успех и сум редовен студент смеам да работам пријавена на 4 саати,бидејќи знам многу примери вакви ама сепак сакам да сум сигурна.
Можеби темата не е за овде ама и ова е еден вид стипендија. Дали некој кој знае нешто повеќе или пак е бил на Erazmus размена на студенти за 1 семестар, може да ми пиша лп?
Што уствари значи повторување на година бидејќи на УКИМ некои факултети нема баш такво нешто пример има семестар каде два предмети немаат услов и 3 предмети имаат различни услови и дека еден предмет нема да слушаш не значи дека губиш година нели?