абе знам електронско банкарство е то. ама треба да земам нешто таму да ми дадат а јас немам појдено .... си викам ај денес ај утре и никако немам појдено да земам таму тоа што треба.... ексик... ми требаат пари многууу...... упм..... шо излегваше на тв да кажва дека имало пуштено пари за стипендии на новите јас не знам ... поарно ич да не излегваше..... ако имаа пуштено ќе стигнеа до сеа... од австралија да ги имаа пуштено до сеа ќе стигнеа а не па од скопје...... 2 недели поминаа а можи и повеќе/.........
Мене денес ми стигна по пошта еден примерок од договорот назад, потпишан и со печат од министерство, ајде сега уште парички
Уффф фала богу некоја новост-позитивна! Ајде ги чекаме тогаш договорите...Мрднавме од место Феминки, трајте си!!!
Wooow... некој од министерство зеде ливче, го стави во плик и го испрати на точна адреса.... Јас мислам дека дека ова заслужува барем 20 мин во главните вести на Мтв, а богами и покачување на платата на тие во министерство.
ДЕВОЈКИ што бидна со одговорите од жалбите ???? Жити се му стаса нешто некому секое утро се надевам оставен е во сандаче одговорот ама досега ништооооооо !!!!! Баш сум разочарана кога ќе се заврши се а кога па ќе исплатат КАТАСТРОФА
А тип стипендија имам и ми стигна само договорот, пари нема уште . Инаку за тие со жалбите не сакам да ве разочарувам ама мислам дека ќе треба повеќе да почекате, бидејќи една другарка поднесе и се јавила прашала во Министерство и рекле дека сеуште не се формирани комисиите кои ке ги разгледуваат жалбите
Мене пак во Министерството ми рекоа дека второстепената комисија ги разгледува уште пред две недели и дека треба да не известат од таму ама сеуште нема ништо. А затоа дека нема уште формирано комисија ништо не ми рекоа па којзнае што ќе биде. Како и да е додека не се заврши се со стипендиите не верувам дека ќе почнат со исплата А сега па и оваа со новиот конкурс за В
Има ли некој што аплицирал за стипендиите В, сега вториот пат да ми каже дали резултатите што се објавени на страната се од овој конкурс, или од претходниот пат?
Е аман не верувајте на се што ќе ви кажат од таму, нормално дека ќе речат дека нема комисија, да не досаѓаме секој ден по телефон.
И мене денес ми стигна договорот Сега уште да ги исплатат што побрзо и супер П.С. За девојките што поднеле жалба, дали добивте одговор или имате некаква информација до кога најкасно ќе вратат одговор?
и кај мене ни трага ни глас од договорот.... ни договор ни пари ништо... вистина многу закаснија.... го претераа.... па и ние сме греота....