Кај мене е 500 ден. и треба да се однесе уплатницата на која си уплатила и барање. А најдобро е да си прашаш како е на твојот факултет, бидејќи кај мене порано можеше одма да се земе, а сега поради ситуацијава го оставаш барањето и уплатницата, и утредента ти е готово уверението.
Фала ти многу иначе треба и уверение за положени испити на сите кои ке аплицирате електронски откако ке запишете податоци и година на студирање во дава опција за прикачување на уверението
Не не е исто Уппи образецот ти е на страната можеш да го симнеш и пополниш и истиот треба да го однесеш на студентски за заверка а Уверение за положени испити треба да платиш на уплатница и ти го даваат од факс
Фала ти многу, тоа не ми беше јасно. Значи треба да се скенира уверението и да се прикачи, така? И уште ова сакав да прашам, кај што треба да се прикачи изјавата за користење на лични податоци, пишува доле потпис од старател, треба само татко ми да го пишам? Затоа што и од мајка ми се користат податоците, а мислам дека нема опција да се прикажат два фајла, па да не испадне нешто грешно и со тоа на крај.
Извини а да прашам, за ние што сме броцуши, како оди со УППИ уверениево, оти очигедно ова е за понатамошни години?
Не доколку ти е истата трансакција што си ја однела кога си ја добила стипендијата. Доколку имаш промени на трансакциска, во договорот ти пишува колку време претходно треба да ја доставиш и да ги известиш.
Tie shto apliciravte elektronski za povratok na 6000,kaj gi prikacuvate uverenieto so polozeni predmeti i zavereniot obrazec?
Кога ќе пишуваш година на студии ќе ти даде опција за уверение и УППИ образецот. Не важи тоа за вас пошто тие документи се за испитите а бидејќи вие сте 1ва година не сте имале сеуште, ниту дава опција за уверение ако запишеш 1ва година кај формата за аплицирање, проверив сега.
Ke moze nekoj da mi kaze ili da mi prati link koi dokumenti se potrebni za studentska stipendija i koga ima datumi za apliciranje?
Новиот конкурс за аплицирање не е уште објавен, конкурирање за стипендија е во ноември сеа поднесувваме само ние што ја продолжуваме стипендијата
Здраво, да ве прашам за продолжување на студентска стипендија дали треба да правиме нешто електронски или само да ги однесеме документите од договорот во Мон?
Zdravo. Sakam da prasam dali moze isto uverenie za polozeni predmeti da se iskoristi i za prodolzuvanje na stipendijata i za finansiska podrska za studentite bidejki sekoe uverenie nosi razlicen broj kaj pecatot i treba da se sovpaga so uppi obrazecot
мислам дека може, бидејќи за финансиската поддршка треба да ги скенираш а за стипендија ги доставуваш заедно и УППИ и уверението, и потврдата за редовен студент
Vo godina na studii, treba da se pise kolku godini nie fakultetot,ili momentalnata godina na fakultet?