Aaa razbra nekoj sho otishle vo mon ne mu gi primile ovie za apliciranjemu rekle elektronski, nekoj znaj nesto takvo?
Дечки уверението за положени испити се зима од студентски прашања или од студентскиот сервис? И во договорот за продолжување стипендија ми пишува исто така дека треба потврда за запишан семестар тоа од каде се зема? И уште едно прашање освен за уверението што се плаќа 500 денари, се плаќа ли за другиве УППИ образецот и за потврдава за запишан семестар?
Уверението се зима од студентски прашања исто како и потврдата за запишан семестар. Се плаќа само за уверението и за потврдата.
УППИ образецот ќе го испечатиш и ке го однесеш само потпис да ти стават, не се плаќа ништо за тоа. А кај мене на факултет освен за уверението, не се плаќа за ништо друго, ни за потврдата, но мислам дека тоа е различно кај сите факултети.
Dali gi odnese nekoj dokumentite vo mon, jas sakam utre DA gi nosam, ama mi rekoja ne gi primale demek elektronski samo?
Би ве замолила да ми кажете што конкретно треба да се поднесе...дали треба за сите членови на семејството па поднесат потврда за плата,и за кој период.Ме интересира дали и син ми треба да има таква потврда зашто е вработен.Каква е таа заверена декларација за плата... Колку е ова комплицирано... http://mon.gov.mk/stored/document/Uredba_za_participacija.pdf
Дали праксата се смета како предмет, и дали треба да биде во предвидени и положени предмети, во уппи? И Дали со запишан 7ми семестар(4години),се сметаме за апсолвенти или не?
А каква е таа потврда за запишан семестар? Мислев дека индекс се приложува за тоа. За продолжување на стипендија прашувам.
потврда за запишан семестар е потврда за редовен студент се зема од студентски прашања а УППИ е друг образец кој се заверува на студентски http://mon.gov.mk/content/?id=3175
Значи потврдата за редовен студент е всушност потврда за запишан семестар? Значи само треба да се извади потврдата за редовен студент?
да но треба да се извади и уверение за положени испити, не се исти документи а УППИ е третиот што треба за продолжување на стипендијата но и за оваа финансискава поддршка. За стипендија плус го бараат и индексот и веднаш го враќаат. Многу се испомешаа документи две работи во исто време умот шашарма.