сите вработени треба да приложат потврда за последна плата, декларација тие што се во приватна фирма вработените
Се чека да излезе конкурс за продолжување стипендии од втора група или веќе може да се поднесуваат документи?
Оваа година прв пат сакам да аплицирам за стипендија (мислам дека во трета група спаѓам за техничките факултети), кога треба да го направам тоа? Од прилика слушнав крај на месецот излегувал конкурс?
Здраво сакам да прашам во изјавата за лични податоци што треба да се пише точно и до колку работи МОН и сабота бидејќи е 10 последен рок дали може и во сабота да се однесат?
И дали за надоместок за партиципација е потребно изјава да следење на настава претпоставувам дека тоа е потребно за студенти кои се одлучиле за надоместок за сместување?
Здраво,да ве прашам дали уверението за положени испити треба да се скенира при аплицирање онлајн или само да се слика? И ако треба,дали некој и од др документи исто така треба или не?
Zdravo, lani zemav stipendija od 1va grupa no sega ne go ispolnuvam uslovot za 80% polozeni ispiti. Dali ke mi ja prodolzat i dokolku ne ke moze li pak da se konkuriram koga ke ima konkurs?
И за добивање на стипендија нова ти е потребно 80% положени предмети така да и да предадеш нема да ја добиеш оваа година, не исполнуваш услови
Zdravo, za prodolzuvanje stipendija prosekot 9.00 vazi za dvete prethodni godini ili samo za vtora godina?