На УППИ образецот во делот: "... е запишан-а за прв пат во студиската ________ година на факултетот________". Треба да ја напишеме сегашнава 2020/2021 или годината во која што сме си започнале студиите?
Дали по електронското аплицирање за дополнителна финансиска помош од владата преку digitalizirajse добивте некакво известување на мејл или потврда за апликацијата? Бидејќи кога кликнав аплицирај, се појави “ве молиме, почекајте!” шо траеше неколку минути и потоа си се врати на истото.
И мене првиот пат ми вртеше и ми дојде пак на истото, а податоците си останаа и пак кликнав аплицирај, и ми стигна мејл дека е успешно аплицирано.
Дали некој има носено документи за продолжување на стипендија,дали од индксот бараат копија или само се носи за увид,ако бараат копија дали е проблем што сите оценки не се внесени во индекс?
Gled Ako gi nosis tamu, ti go baraat za uvid da vidat samo dali ti e zaveren semestarot,a ako gi isprajkas treba kopija,a za predmetite ne pravat problem
Zdravo dechki Dali treba da se napravi elektronska najava kako koga aplicirame za stipendija,ili toa ne e potrebno za prodolzhuvanje I kolku se vkupno dokumentite Fala vi mnogu dushi ❤
За продолжување на стипендија треба само да ги доставиш документите во МОН или да ги испратиш на нивна адреса. Документи што ти требаат се потврда за редовен студент, уверение за положени испити, уппи образец и индекс на увид.
Дали некој што аплицирал за ваучерот за финансиска поддршка и го скенирал уверението за положени испити, прашал дали може истото да го искористи за продолжување на стипендијата?
Јас аплицирав со истото, но скенираната верзија ја прикачив за ваучерот за финансиска поддршка, а оригиналот го однесов во Министерство за продолжување на стипендија. Знае некој кога ќе има резултати за добитниците на еднократната финансиска помош?
Исто направив и јас, како скенирана верзија ја прикачив. Можеби не требаше емаил да им пишам за да ги прашам, секако за пари ќе ми кажат сега ново. За резултатите за финансиската помош пишуваше најдоцна до 5 ноември.