дали доколку конкурираш за повеќе категории(или за сите) од конкурсот за стипедии за прв пат, ти требаат за секоја карегорја посебно да имаш оргинал документи??
Не ти требаат повеќе документи. Јас конкурирав за втора и трета група, со тоа што на еден од документите (не се сеќавам точно кој) треба да наведеш приоритетна група, но доколку не се квалификуваш во таа, те ставаат во другата што ја имаш наведено. Јас ја имав ставено втора како приоритетна, а ја имав наведено и трета. Кога ги доставував документите ги дадов на шалтерот за втора група, но ме имаа примено во третата.
Ako se prakaat dokumentite za prodolzuvanje stipendija treba li da se po nekoj posben red ili nema vrska koj e odozgore i slicno? I vo uverenieto kade sto pisuva "na studiskata programa ____." treba oddel/nasoka ili koga se zapisavme?
Од колку саат работат МОН за носење документи за продолжување стипендија? На сајтов им пишува дека е од 8, ако знае некој да ми каже дали е точно.
Здраво. Дали некој знае тие што исполнуваат услови но се подлинија за стипендии дали земаат стипендија или не?
Здраво,да ве прашам во врска со продолжување на стипендијата ако некој знае,дали индексот го враќаат одма кога ги носиме документите,или седи кај нив некое време?
здраво знам дека оваа прашање не е за тука ама ми треба помош за аплицирање во студентски дом, дали во електронското пријавување за месечна нето плата се пишува од потврдата од родителот или од декларацијата плисс хелп?
Има ли некој аплицирано порано за стипендија од Алкалоид? Ме интересира после колку време излегуваат резлутати и како ги известуваат студентите дали се примени или не бидејки гледам дека нема никаков список ни од претходните години
Дечки на потврдата за редовен студент не проверив дали имам печат, а ги однесов во МОН и на шалтер направија увид и ми ги примија документите без проблем. Може понатака да се деси проблем?
Јас земам стипендија од Алкалоид. Ми се чини резултатите излегоа околу почеток на декември, меѓутоа во договорот за стипендирање влегуваше и месец ноември така да и за него ни пуштија рата. Инаку известувањето беше преку објава во некој од дневните весници.