Здраво, имам едно прашање Лани конкурирав за стипендија од втора група, и во договорот ми пишува по 4,400 денари месечно, но годинава случајно го отворив новиот конкурс и прочитав за студентите кои студираат на македонски јазик и книжевност, висината на стипендијата месечно им е 6000денари.Дали тоа ќе важи и за нас или само за тие што аплицираат годинава?
Дали ако аплицирам за социјална стипендија со под 500е примања, ама од следниот месец се зголемат примањата ќе земам стипендија? Бидејќи пишува од последна плата извештај, нели не знаеме што не чека во иднина
Mala pomos za poplnuvanjeto na Uppi obrazecot mi treba za predvideni krediti treba za celata godina taka ?
Здраво, дали ако сум аплицирала електронски со се прикачени документи, пак треба да ги однесам документите во МОН?
Пробав електронски да се најавам за аплицирање за стипендија и од пц и од тел откако напишав податоци ми се случи ова. И сега кога одам на најава само ова ми излегува. Што да правам? Да ги носам во хартиена форма ако не...
Мислам дека може, ама да ве прашам за сигурно. Дали може прикачените документи на страната:изјава за некористење друга стипендија, за точност на податоци, обработка на податоци, евидентен лист и УППИ образец да ги испечатам во книжара и да ги пополнам рачно? Документите ќе ги носам во хартиена форма.
Исто и фотокопија од индекс да направам таму? Не треба никаков печат и потпис на неа пошо нели веќе има?
Како треба да се пополни полето на уппи образец "семестар летен/зимен"? Истотака, дали некој знае со колку бода е последниот примен лани во втора категорија со просек над 8,5?