за студентските домови сите што се примени во повторен конкурс до кога треба да се вселат знае некој?
Dali i kolkavi se sansite da zemam stipendija za vtora grupa so prosek 9.2 medicinski fakultet, spored prethodnite godini? Ili da si konkuriram za treta grupa? Slusnav deka mozelo i vo dvete grupi da se konkurira samo si go pisuvas prioritetot, dali toa moze i ako onlajn gi podneseme dokumentite? Blagodaram
Зашто мислев дека треба само првата со наши информации и последната за заверен семестар... Нема врска значи се треба. А електронски може повеќе слики да се прикачат за едно нешто? Пошо ова ако ми го копираат на повеќе страни ќе мора така.. Првпат аплицирам, знам дека се глупи прашањава ама не знам кој да ми помогне.
Пример: Прва год. 2016/2017 Втора год. 2017/2018 Трета год. 2018/2019 Вие ќе си напишете точно како е за вас.
Кај нас на факултет од студентски ни кажаа дека во таа графа се пишува бројот на предмети. Ако имаш 5 во зимски а 6 во летен пишуваш 6/5, и после вкупен број 11. Најдобро е да прашаш за сигурно.
@f.girl @cresa-jagoda Фала ви. Еф, би прашала, ама сосема се незаинтересирани така да... И ова само не ми е јасно. Кај овој дел: ....во студиската 2020/2021 година запишала трети семестарод втора студиска година според ЕКТС. Вака треба да е тој дел или? Едит. Јас го пополнувам електронски, може и рачно или нема да е проблем и електронски да е?