не тука,само внесуваш податоци Кога ќе влезеш на конкурси стегни најава и ќе те однесе кај стипендии тука ќе ти се отвори електронска пријава и најдолу се документите шо треба да ги прикачиш
ne mora elektronski porano bilo taka so elektronska prijava ama sega ne treba ako gi nosis licno bev vo Mon i oni toa mi go kazaa a pisuva i na konkursot deka biras dali sakas onlajn ili hartieno zatoa se gleda samo konkursot od ovaa godina a ne od prethodnite zatoa sto e smenet
Ако аплицираш електронски за две стипендии, бидејќи не се скенира евидентен лист, како ќе се внесе приоритет за добивање на стипендиите? Дали мора да се носат документите во МОН заедно со евидентниот лист и дали може преку пошта?
https://konkursi.mon.gov.mk/mon/konkursi/dom# Ако аплицирам овде немам други обврски така? И доколку аплицирам хартиено можи по пошта нели?
Дали на УППИ, кај предвидени предмети, се подразбираат само задолжителните, или и изборните? Имам 14 задолжителни, но имав и еден изборен. Да пишувам 14 или 15?
За социјална стипендија дали може од банка да однесам потврда за примања? Од работа не даваат на родителот.
Да ве прашам за социјална стипендија колку треба да се вкупните примања на семејството? И за платата од родители дали треба да поднесеме документ односно потврда земена од на работа со изјава за сумата?
За платата треба да поднесеш документи, а колку треба да бидат вкупните примања на семејството, не знам. Знам дека има студенти со одлична финансиска состојба, а примаат таква стипендија.
Јас аплицирав електронски меѓутоа кога ги прикачував документите само стоеше така како текст, не стоеше фајл закачен. Аплицирав, меѓутоа коа одам на промени, не стои ниеден прикачен документ... Дали е во ред или проблем некој има? Или пак документи да прикачам...
Пишува потврда за плата и заверена декларација за прием на плата. Значи 2 документи од работа да бараат така? Извинете на прашањава.