Доколку ти се вработени родителите во државна установа само потврда за исплатена плата, а ако се во приватна фирма мора и заверена декларација
Мислам дека немаш врска со ујп. Бидејќи прашуваш за декларација претпоставувам дека се работи за приватна фирма. Значи вработениот бара од газдата да му даде потврда и декларација, или од книговодителот.
И газдата и сите под него, сметководители и книговодители се во самоизолација. Му кажале најди од друго место.
Евидентен лист мислам дека таму ми дадоа и ми кажаа како да пополнам , а електронската пријава ја напраив така што ја отворив страната што е ставена на конкурсот за да се направи електронска пријава и отидов во упатство што е под стипендии , и таму ти е објаснето како да се најавиш.
Дали мора да се направи ел. пријава ако ги носиш документите физички и дали ги прикачи и документите на електронската пријава?
Па нели за да ги прикачиш документите, треба да се логираш со профил од УЈП? Тоа го пишува во чекорите
Дали можи некој да ми кажи што аплицирал електронски, откако ќе се кликне на аплицирај дали ве враќа на почетната страна од конкурси.мк и потоа ако сакате да ја проверите апликацијата не ви ја дава вашата туку нова за аплицирање.
Zdravo sakam da prasam dali pri popolnuvanje na uppi obrazecot sum napravila greska,dali moze so korektor da ja koregiram ili mora nov dokument?
Тоа значи дека имаш грешка во апликацијата, бидејќи откако ќе аплицираш треба да ти даде број за идентификација.
Успеав да земам потврда за плата. Декларација за прием на плата не ми даваат од работа. Дали може само декларација за прием на плата од ујп да ми дадат за неколку часа?
https://www.fakulteti.mk/news/25112...ifikacijata-na-diplomite-od-budzhetot-za-2021 Не знам колку ќе е вистина, ама најавуваат дека секој месец ќе вршеле исплата.
Дали може да се однесат документите у мон иако аплицирав електронски и ги прикачив документите,но после видов дека имам грешка на еден документ дали ќе прават проблем ?