Имам ли шанса за социјална стипендија, со двајца вработени родители со плата нешто над минималната, и со сестра ученик?
Мислам дека имаш. Претходно напшав дека има студенти што примаат таква стипендија, а нивните родители имаат одлична плата.
Zdravo, otkako kje aplicirame dali vo pdf formata za promena treba da gi pokazuva izjavite za licni podatoci, za drugi stipendii i potvrda od faks
Успеав да аплицирам, го добив бројот за идентификација. Кога одам во промени ги покажува сите внесени податоци, но не ги покажува документите (no file chosen) ниту во пдф. Дали е ова вака и кај другите?
Decki pri aplikacija za socijalna stipendija moze li samo so potvrdi za plata izdadeni od rabotnite mesta ili?
Јас кога однесов документи за продолжување на стипендија не ми дадоа евидентен лист, а ги проверија документи кои беа доставени. Дали би било проблем ова или е различно во зависност дали прв пат се аплицира или се продолжува?
Дали треба и електронски и физички да се пополнува? Бидејќи на конкурсот пишува или едното или другото да биде.
А таа декларацијата од работа мора ли да се има,може ли од ујп да се земе и за колку време ја издаваат?
Бев во ујп и мене не ми дадоа декларација за прием на плата.Ми залепија пред нос една хартија кафде со маркер беше подвлечено министерството за образование и наука по службен пат ги обезбедуваат потребните декларации и потврди. Од работа не ми ја даваа декларацијата и се изнервирав ги однесов така. Тие што беа пред мене не носеа декларација.