И мене не ми е јасно. Знам дека за да аплицираш треба вкупно приходите да се помали од 30.000. Или да не се поголеми од просечната плата која мислам дека е 25/6 000. Ако е така, ако земаат стипендија студенти со одлични примања дома, да аплицирам и јас. И онака 100% предмети ми се положени со висок просек кој нажалост не стигна до фамозниот 9.00 просек.
Tреба да важи, ама познавам една на која двајцата родители и` се хирурзи, а зема токму таква стипендија. Чудно, ама во нашата држава се` е можно. Затоа така реков.
Може помош малку, кога кликнувам на аплицирај(за онлајн) ме враќа на почетната страна каде што се другите стипендии.Што е проблемот, сто пати проверив се е во ред напишано?
Дечки, 2 прашања итно е Дали стипендија за успех се зема и за 4та година? т.е откако ќе завршиш нели согласно успехот од 4та. И дали се сеќавате колкав беше просекот на последниот на списокот лани/полани што зема стипендија зс успех, односно 2ра група? Тенкс
Лани мислам дека 8,6 беше или 8,5, не ме фаќај за збор. Ама со просек над 8,5 можеш да аплицираш само ако си на медицина или техничките факултети. За тоа дали се зема стипендија и за четврта година мислам дека е најдобро да прашаш во МОН.
Здраво, пишува дека рокот за аплицирање е до 30.11.2020 (понеделник), дали тоа значи дека може и во понеделник да се достават документи или мора до петок?
да знам апсолвент сум и последна година ми е и јас мислев дека и в година ќе ми следува ама не може за жал
дали доколку не исполнуваш некој од условите, пример за просек, а сепак имаш аплицирано за таа категорија, но и дополнително за уште една каде што се исполнуваш, дали нема да си рангиран воопшто или само нема да си рангиран во групата каде што не исполнуваш условот