Ги исполнувам сите услови за прва група и ги однесов сите документи.Однесов потврда за плата, ама никако не најдов декларација за прием и однесов без неа. Имам ли некакви шанси без декларацијата?
Дали има некои нови правила и групи или некој ги заебава новиве што прв пат аплицираат..Студенти од филозофски, бом поточно, аплицираат за трета група стипендии
Не, истиот број си останува. Имаш да, имам прашувано во МОН за декларацијата дали е задолжителна да се однесе и ми имаат кажано дека не, бидејќи не издаваат сите фирми декаларации,
Како може од филозофски за трета група? Трета група - стипендии за студенти запишани на студиски програми од научните подрачја на природно-математичките, техничко-технолошките, биотехничките и/или медицинските науки
Tie so apliciravte fizicki za vtora grupa na livceto od mon sto go davaat kolku brojki vi zapisaa ,dali ima vrska so toa koi po red sme odnele ?
Gi ispolnuvam, samo za edna kategorija ne sum sigurna, a sakam da apliciram za dve kategorii, pa zatoa sakam da znam, slucajno ako ne go ispolnam od ednata grupa, barem da mozam da zemam od drugata kade shto gi ispolnuvam
Благодариме за вашата апликација. Вашиот број за идентификација е **** Вака ми испадна псоле апликацијата, успешна е така? и дали мозе е да ја погледнам откако ја аплицирав
А случајно да не знаеш дали треба да се однесе некоја изјава дека не ти даваат декларација? И дали познаваш некој што земал стипендија без декларација?
Здраво, ме интересира дали може да се аплицира за стипендија електронски доколку не сме регистрирани во УЈП? Јас не сум регистрирана, но на страната прочитав дека било потребно да се испечати некој документ па да се носи до УЈП дали ова е точно?
Не. И на колеги што аплицираа онлајн, кога ќе кликнеле “промени”, не им ги покажувало документите, ниту мене. Изгледа кај сите е така.
Ај што тие грешно им кажуваат, они изгледа не ни разбираат што пишува во конкурсот..Цел ден се убедувам ДЕКА НЕ Е МОЖНО и ми викаат АМА НАС ТАКА НИ КАЖАА страшно
Ima li nekoja sto aplicirase elektronski za prvata grupa stipendii - socijalnata, da mi kaze dali iako vnela plata za roditelite pr. 15.553 otkako ke klikne na kopceto “promeni” po apliciranjeto i ja dava platata na dve decimali pr. 15.55?
едно прашање до сите што имаат аплицирано онлајн дали во документот со податоци откако аплициравте ви стојат прикачени документите што ги додадовте (уппи образец потврди итн)? кај мене не се прикачени потврдите во него исто така кога ќе идете на копчето ПРОМЕНИ дали се уште ви стојат документите(сите потврди и слично) или ви се бришат?