На страната на мон пишува дека договорот може да се испрати и преку пошта препорачано. Има ли некој праќано и за колку денови стигнува во мон?
Можно е да ми направат проблем ако трансакционата не ми е сликана од другата страна туку само од предната??
Дали може некој друг во наше име да ги однесе договорите и трансакциската сметка во МОН или мора лично?
Najgore to so pisi broj ministerstco za obrazovanie tie treba da go popolnat ? I ova za sklucuvanje dogovorot? Ova za semestarot da napisam koj semestar sum zapisana sega?
Кога ќе влезеш во зградата на МОН, веднаш пред тебе ќе го видиш шалтерот. Таму се оставаат документите.
Na dogovorot pisuva 2 se za mon a 1 za nas ama mi gi zadrzaa 3te kaj niv vaka treba ili 1 ke ni pratat po poshta?
Dali treba dogovorot da se ispecati vo boja ili crno belo? Na gorniot del od dogovorot kaj sto prisuva broj i podole kaj sto pisuva sklucen na den ... toa od mon li se popolnuva ili od nas?
Ке ви го пратат едниот примерок по пошта коа ке го потпишат за неколку месеци, мене дури на пролет ми стигна а го потпишав негде овој период
Не мора да е во боја, пиши си го датумот кога ке го однесеш во мон а тоа број горе веројатно они го пополнуваат