Na preporacana pratka na prednata strana isprakjacot a na zadnata strana dolu desno treba za primacot da se napise. Koi ppdatoci treba da se napisat?
Вие што сте добитници на еднократната финансиска поддршка за партиципација очекувајте повик од вработен од вашиот факултет за трансакциска сметка. Средствата ќе бидат исплатени на сметката. Јас добив порака на Teams.
Problem li e ako se odnese kopija od debitna karticka bidejki na NLB karticite stoi brojot na transakciska?
Каде што стои број не треба ништо да се пополнува, тоа го пишуваат од МОН. Кај датум јас го имав напишано лани истиот датум што сум го напишала и за кога се склучува договорот, немаше никаков проблем.
Дали има некој што електронски поднесе документи и успешно зема стипендија? И дали сега кога ќе носам договорите треба да ги однесам и другите документи што ги сликав и поставив електронски или не мора?
Јас не, но познавам многу колешки што аплицираа онлајн и земаа стипендија. Ќе си го носиш само пополнетиот договор во 3 примероци и копија од лична трансакциска сметка, ќе ти побараат и телефон за контакт кога ќе ги носиш. Јас носев за колешка, 100% е така. Можеш и по пошта да испратиш, само да биде препорачана пратка со повратница.
Лани биле покасно, накај март мислам. Годинава можно е од јануари месечно да се исплаќа до октомври. И порано имаше резултати од лани, можно е министеркава Царовска навистина да ја спроведе и реформата со месечно плаќање. Ќе видиме.
Лани исплаќањето беше многу касно, крај на мај пуштија половина и после негде јуни уште пола ама секако мислам дека исплаќањето на нови стипендии е покасно за разлика од продолжените кои ги исплаќаат уште од јануар
Дали е исто ако ја испративме пратката само како препорачана пратка или мора да е со повратница за да ја примат таму? Бидејќи на ливчето за прием на пратка ми ја пишува букавата R а не AR!
Абе зошто толку во детали одите.. Препорачана пратка си е препорачана пратка па незнам каква буква незнам шо.. Цц
Ти побараа да испратиш скенирана лична карта и трансакциска нели? Кажи ми дали да ги пратам како Word, или само да ги сликнам? Мене денес ми стига маил, за до утре до 12 или да ги однесам на стидентски или по маил. Неодговорно од нивна страна да известат за помалку од 24 часа. А утре ќе има огромна гужва на шалтер. Среќа па сум на форумов, видов и постојано проверував маил. Што да го отворев утре после 12?