@jov125 @Pepi17 Имам информација од МОН дека имале грешки со трансакциските сметки на студенти од сите банки и сите групи.Се очекува до крајов на неделава да средат и да ни пуштат пари.
Секој факултет требаше да биде известен од МОН, не знам како не се запознаени се уште. Од факултетите на УКИМ исплатени се средствата крајот на декември на нашите сметки, ни побараа пред тоа податоци.
Јас прв пат зедов, за трета група, и уште на 30-ти декември ми ја исплатија првата рата, од НЛБ банка.
Известени се и парите се наменски и за ништо друго не можат да бидат искористени затоа се со лични податоци. веќе се префрлени на факултетите.На УКЛО не бараа трансакциски оти директно на факултетот се префрлени.
Епа секаде е различно, од УКИМ и УГД се исплатени на нашите трансакциски што значи дека секој може да си ги извади од банкомат.
Мене ми кажаа од МОН дека не смее така оти тие се за партиципација а ако се на трансакциска можеш да ги потрошиш за што сакаш и ете на медицински не им ги префрлиле, абе ова е лудило едно велат друго прават.
И јас уште немам, милион пати се јавив во мон, најкасно следната недела ми рекоа дека ќе пуштат на тие што уште немаат добиено пари..
За дополнителниот конкурс за стипендии пишува дека на 25ти јануари ке има резултати,меѓутоа на страната нема сеуште списоци. Можно ли е да каснат со списоците?