Јас сум трета група, и уште пред неколку месеци ми стигна првата рата. Знам дека беше дури и многу брзо откако објавија резултати.
Е ама нели до сега пуштија два пати по 13 000 и нешто (2/300), сега 4 400, значи остануваат уште две по 4 400?? Оти треба да се вкупно скоро 39 000. (за втора група ова)
Ама не е до мене проблемот, неколку девојчиња прашав, кај нас сите се пуштени 7, а девојчињата погоре велат 8. Можда грешно имаат израчунато тие.
Исто јас со 5 колеги, мислев дека е нормално. Само ти викам дека има можност, можеби и е нивна грешка.
Здраво, јас зимам стипендија за успех (втора група) па ме интересира дали ке ми ја продолжат доколку сум вработена за стално?
Zdravo decki, imam stipendija od Biznis akademija Smilevski vo vrednost od 2000e pa koj planira tamu da se zapisuva ili veke studira, moze da me iskontaktira da se dogovorime za cena, ili ako poznavate nekoj moze da mi go preporacate.
Не можеш да му продадеш на некој стипендија. Ако на тебе ти ја нуделе, за тебе ќе важи доколку се запишеш таму.
Разговарав со БАС академијата и ми рекоа дека со постапка на нотар може да се запише дека ја поклонувам на некого таа стипендија и тој да ја користи (само на документот ќе пишува дека ја поклонувам, а со тој може да се договориш да ти ја откупи, и ти да си ќар и он да заштеди)