Mene mi e mn nekako nepoimlivo,konfuzno stipendija sto ti si ja dobila na osnova na nekoi dostignuvanja,znaenja sega da ja prodavas na nekoj drug.
За кој како. Имам доста пријатели кои имаат продавано стипендија па затоа знам дека може, академијата е топ, али нема да одам пошто ќе студирам во странство и не сакам да пропадне кога знам дека може некој годината да ја плати поевтино.
Зависи каде. Пример, јас кога зедов стипендија одма потпишав договор и немаше никакви опции освен прифаќање или пропаѓање на истата. Ова не е баш во ред. МОРА да даваат. Мене така не ми дадоа за двете последни години. По правило треба примерок.
Здраво девојки, сакам да прашам дали ако не се појавам на еден испит во јуни а го имам пријавено и го полагам во август, дали ќе имам право да поднесам за стипендија со сите положени испити?
Dali nekoj znae kolku treba da e prosekot za opstestveni nauki(filozofski fakultet) za prodolzuvanje na stipendija?
Здраво , дали некој знае да ми каже колку треба да е просекот за педагогија-филозофски факултет за стипендија , и кое време од прилика би требало да биде пуштен конкурсот? Ви благодарама однапред
Ве читав на претходните страни дека има стипендија за просек над 7 за на технички, медицински, пмф. Па ме интересира го има тоа негде на нет? јас барав ама не можам да најдам. Или го има само кога ги има конкурсите
Здраво, дали некој од вас има искуство со стипендиите што се доделуваат за запишување на еден од првите сто рангирани универзитети според Шангајскиот Џио Тонг универзитет? И доколку може да ми објасни подетално кои се обврските и условите.
Побарај го конкурсот од 2020 ноември излезе, го имаш и на конкурси на мон страницата. Трета група ти е оваа.
Дали може да се добие стипендија со 3 неположени предмети, после втора година? Мислам дека некаде имам прочитано дека треба 80% од предметите да ти се положени, или грешка сум?
Сигурно прашањево е 500 пати поставено, ама ме интересира дали ако земаме стипендија за успех смееме да бидеме работиме и притоа да бидеме пријавени на целосно работно време?