Смееш затоа што ти земаш стипендија дека имаш добри оцени, а не дека немаш пари. Ма да сега и социјалната стипендија ја земаат некои кои работат.
Здраво. Дали некој може да ми објасни како се потполнува табеларен преглед на бројот на предвидени и положени испити? Мене конкретно ми треба првата колона кај што пишува семестар летен/зимски.
Здраво, колку изнесуваат стипендиите? Јас сега од октомври ќе сум прва година на факултет, би влегла во социјална група, но не знам дали да аплицирам и за групата со технички факултет и просек над 7... Некој совет?
Три групи има. Да, за сите важи истото, само различни се условите. За социјалната не ти е важен просекот, а за другите две е важен.
Здраво, дали некој знае дали треба да се откаже користење на стипендија од прва група доколку се исполнуваат условите од втора група и може да се аплицира за истата? И дали доколку не ја одобрат стипендијата за втора група се губи правото и на двете? Фала ви
https://meta.mk/od-godinava-studentite-i-uchenicite-kje-dobivaat-zgolemeni-stipendii/ Не знам колку ќе се реализира ама погледнете
Со ова стипендиите за успех се изедначуваат со социјалните стипендии. Стипендиитњ за просек над 7.0 и 8.5 се помало од социјалната, што нема многу смисла. Ако се качуваат за една група тогаш требале да ги качат за сите пропорционално.
Ме интересира дали знаете дали ова важи за сите студенти или само за оние кои допрва треба да аплицираат за стипендија?