А дали може да се работи да си пријавен за летоска само до крај на септември, ќе прават ли проблем за да зимаш социјална стипендија и ова што ќе даваат за студентски оброк?
За продолжување ако добро памтам никогаш немало конкурс, во договорот за стипендија што се потпишува е наведено кога треба да ја продолжиш (октомври) и секоја година си продолжуваш.
Не можам да најдам, не се сеќавам лани што документи сме поднесувале за продолжување. Ако знаеш те молам сподели.
Ох, стара сум јас, може е сменето од мое време. Инаку, потврда за редовен студент, уверение за положени испити, заверен УППИ образец и индекс на увид беше. Едит: овде можеш да ги симнеш ланските договори и да видиш што документи треба за стипендијата што ја продолжуваш. https://studenti.mk/rezultati-od-ko...ki-stipendii-za-akademskata-2020-2021-godina/
Корисникот на стипендија треба да достави Потврда за запишан нареден семестар, односно година на студирање и уверение/потврда за предвидени и положени испити со успех од претходните години и индекс на увид, како докази дека има положено 80% односно 90% (зависно од типот на стипендија кој го користи) од предвидените испити, односно дека го одржал просечниот успех на студирањето, согласно договорот за стипендија. Еве што најдов за продолжувањето, на друг конкурс беше, ама мислам дека пак ќе објават до октомври.
Не знам дали виде, додадов отпосле линк на претходниот пост со ланските договори, истите документи се. Конкурс за продолжување не очекувај, нема посебен конкурс за тоа.
Не ќе да беше вака. Јас и лани ги продолжував, убаво се сеќавам дека имаа прикачено уппи образец за пополнување, требаше уверение за положени испити да земеме од факс, печат во индекс за заверен претходен и упишан нов семестар, копија од индексот, потврда за редовен студент, а мислам дека и уште нешто имаше ако не се лажам. Едит: лани на 1ви октомври го објавиле уппи образецот
Posto ne sfativ dobro moram pak da prasam Do sega imam vkupno 32 ispita od koi 30 polozeni t.e do ovoj posleden semestar se mi e polozeno a sega mi ostanaa 2.Sakam da prasam kako se racuna toa 90%(posto sum opstestveni nauki),dali ke mora edniot od tie 2 da gi polagam sega u septemvri ili ?
Да прашам кога прво ги исплаќаат стипендиите за тие што прв пат аплицираат? Знам дека во ноември има резултати но после се потпишува договор со министерство и кога се очекува прва рата/рати да се исплатат барем од минатите години?
Сите се еднакви од октомври 6050 денари месечно, 9 месеци. Моја препорака кога се веќе исти нека се пријави за трета група, 7 просек минимум, 80% положени предмети. Втора група е со просек 8,5 треба да одржува и 90% положени предмети. Прва група е социјална Лани во декември потпишавме договор, на 30ти имаше исплата за 3 рати октомври, ноември, декември и потоа секој месец си добивавме
Aplicirav za studentski obrok i otvoriv da vidam dali e se vo red so informaciite , no primetuvam deka kaj sto treba da stoi skenirana izjava prijava i transakciska mi stoi no file chosen , a gi prikaciv vaka treba da bide ili nesto gresno pravam ? Ako znae nekoj da mi pise
Зависи како ќе бидат расположени од МОН. Лани во декември ги пуштија првите неколку рати, претходните години околу мај некаде целата ја пуштаа наеднаш.
Во врска со трансакциска смета за студентски оброк, дали може да се прикачи слика од картичка што е за банкомат?