Дали некој знае какви документи треба за аплицирање на социјална стипендија доколку и двајцата родители се невработени? Едниот родител се пријавува во заводот за вработуваење па претпоставувам од таму, но другиот не ни таму со години бидејќи е одбиен. Не знам баш како одат овие работи, па доколку некој знае молам за помош
Родителот што не е пријавен во заводот најверојатно ќе треба да се пријави повторно бидејќи не може да го потврди својот статус на невработен поинаку.
Здраво Дали знаете дали треба да се уплати 600 денари на сметка на факулетот за уверение за положени испити? Ви благодарам однапред
Na tie shto prodolzuvame,stipendiite si ostanuvaat so pomal iznos kako i prethodno? Nisto ne se smena?
Секој факултет си има посебен ценовник, така да без да знаеме на кој факултет си, не можеме да ти одговориме. Ништо не се смени.
Здраво,корисник сум на студентска социјална стипендија,моментално сум 4та година.Од 1година-имам еден предмет не положено,втора-се положив,трета-3 имам неположено.Моето прашање е дали се пресметува 80% од сите години или од секоја година посебно?
Од искуство од претходни години, со кој просек минимум на Медицински има добри шанси за стипендија од трета група?
Бидејќи за стипендија се аплицира доколку имаш одреден просек, а како бруцош, нормално дека уште немаш просек.
Здраво, јас завршив со слушање 4та година, ми останаа 2 изборни од друг факултет да ги земам и дипломската, дали може да конкурирам за стипендија?