Здраво едно прашање во врска со продолжување стипендија ако земам стипендија со успех над 8.5 колку проценти треба да имам положено предмети ? 80 или 90?
Ако носам физички документи дали има потреба од некакво аплицирање онлајн за да добијам некое бројче или да ме има во систем или нема потреба, само треба да ги однесам документите?
https://www.change.org/p/министерст...m_medium=copylink&utm_campaign=share_petition Peticija za ednakvi stipendii za site studenti!!!
Само за студенти кои се запишани во прва година на студиски програми на високообразовни установи за образование на наставен кадар во предучилишното воспитание, основното и средното образование. Исто има и за студенти Роми стипендии.
Здраво на сите Не сум сигурна, па затоа сакам да прашам: За продолжување на социјална стипендија по електронски пат ( преку е-услуги на МОН), потребно е да се скенираат: уверение за положени испити, потврда за редовен студент, индекс . Значи сите овие треба да се скенираат и да се прикачат. Така е или јас некаде грешам ?
Сакам да аплицирам за стипендија со успех, имам просек ама имам положено 10 предмети од вкупно 12. А за стипендија со успех потребно е 90 посто од испитите да се положени. 90 посто од вкупно 12 предмети е 10.8, а јас имам положено 10 предмети. Некој што е повеќе информиран за ова?
Мислам дека мораш 11 да имаш од тие 12 , таа со 90 проценти дозволува да немаш положено само 1 предмет додека таа со 80% како услов има можност за повеќе предмети пример јас имам 15 од 15 положено но кај мене од тие 15 , 14 се 90% а 80% се 12 предмети. Ако имав 13 од 15 положено ќе можев да аплицирам за таа со услов над 80% но не таа со 90%.
Здраво, каде можам да најдам УППИ образец од оваа година? За продолжување стипендија не можев да најдам од 2021 год.