Доколку треба и УППИ образец за продолжување, зошто на апликација на е-услуги пишува дека од документи се потребни само потврда за нареден семестар, уверение и индекс? Не дава ниту опција да се прикачи УППИ образец...
Од почетокот на индексот па се додека ти е пополнет ќе го копираш, односно до семестарот кој сега си го запишала.
Ти благодарам на одговорот. Во однос на пријава за запишан семестар се мисли на пријавата за редовен студент, така?
Има ли шанси да се добие стипендија иако си апсолвент, бидејќи запишав и обичен семестар и апсолвентски.. Некој дали е добил?
Дали би било проблем доколку во индекс ми фали една оценка а на iknow ми е внесена односно ќе ја има на уверенето но не на копијата од индекс?
Во индекс немам.внесено ниедна оцена откако почнавме онлајн, не ти ги бараат од Мон сѐ додека ги имаш на Уверението за положени испити.
Здраво, имам нешто нејасно во врска со продолжувањето на стипендија. Што треба да се ископира од индексот? Јас моментално в индекс немам печат за заверен летен/запишан зимски семестар, бидејќи физички ги немаме однесено документите се' уште. Само електронски ми е запишан семестарот. Додека ги однесиме документите, додека манат печат и ни ги вратат индексите, рокот за продолжување ќе заврши
Да, се мисли на потврда за редовен студент. Прво ќе го однесеш во студентски за да ти ударат печат, па ќе го копираш од почетокот на индексот па се додека ти е пополнет, односно до семестарот кој сега си го запишала.. Јас завршив за 10 минути на студентски. Рокот за продолжување е до 30 октомври.
Здраво дали може да се аплицира за стипендија доколку не ми е внесена праксата во iknow , но во индексот ја имам(односно со 59 кредити)?
Za prodolzuvanje na stipendija treba potvrda za redoven student , uppi i indeks na uvid ? pa ne e uppi kratenica od uverenie za predvideni i polozeni ispiti?
Здраво, ај ве молам кој знае нека пише, јас запишав 9ти семестар со 2 испити, прв пат ги запишувам и со нив и дипломската, значи сеуште сум редовен студент, дали можам да аплицирам за стипендија?