Мислам дека треба, линкот е од УППИ образец. Ме буни тоа што никаде не прочитав дека треба и уверение за положени испити кое го земаме од факс. Дали не треба годинава или го имаат пропуштено не знам
Zdravo decki,dali mozhe nekoj da go stavi linkot ovde so potrebni dokumenti za stipendija ne mozam da najdam?
Дали треба индексот да го сликам каде што ги пишува предметите или првата страна каде што се личните податоци?
https://mon.gov.mk/content/?id=4146 Повели за секој случај, целиот индекс. Јас така правев Во Предвидени треба да ги наведеш предметите и кредитите кои е предвидено да се освојат (т.е. сите од целата година). Во Положени треба да ги наведеш само оние кои се освоени и положени ( во текот на целата година). Значи, да ги опфатиш и двата семестри. Каква е таа уплатница и за што е?
Dali na nekoj mu se ima sluceno dokumentite sto se potrebni za stipendija da gi dobie preku mail so pecat vo skenirana forma ili bilo kako? I Shto mislite dali bi dozvolile taka?.. jas cisto sumjam
Јас првиот пат кога аплицирав така ги имав прикачено, скенирани со печат (ако мислиш на документите УППИ образец, уверението за редовен студент и уверението за положени испити).
Кога го отворив линкот за продолжување стипендии пишуваше само уверение за положени испити, потврда за редовен студент и индекс. Кога се аплицира првпат потребни се многу повеќе работи.Сепак пиши им на МОН за посигурно.
toa i mene ne mi e jasno na stranata go dava uppi ima li nekoj sto odnel veke dokumenti vo mon za prodolzuvanje ?
Здраво, Јас сум на ФИНКИ и имам просек над 9. На кои стипендии можам да аплицирам? Како што гледам има - 85 стипендии за над 9 просек за информатички факултети. (втора група) - 800 стипендии за над 8.5 просек за техничко-технолошките науки, научното подрачје на биотехнички науки и научното подрачје на медицински науки и здравство. (втора група) - 500 стипендии за над 7 просек (за факултети иски како втората) (трета група) Дополнително која е поентата да одам на тие со повисок просек кога сите се исто пари 6000?
Дали и од овој запишан зимски семестар треба да се копираат страните во индекс дека има печат како доказ за запишан семестар или само до прошли летен треба кај што има оцени?
Доколку ги носам документите во плик во министерството, дали треба да аплицирам и нешто плус електронски?
Дали е задолжително копија од индекс? Пошто пишува опционално а гледам сите копираат, не знам дали да го копирам, плус немам буквално ниедна оцена од втора година.
Zimam 2 godini stipendija sega zapisav status na apsolvent,nemam prezapisani predmeti za slusanje samo za polaganje,dali me sleduvaa ovaa godina stipendija dali treba da podnesam ?
I jas sakav ova da prasam dali treba da se fotokopira indeksot pa da se skenira ili moze direktno da se skenira?
За конкурирање за нова стипендија, доколку веќе земам стара, дали треба нешто посебно да се носи за да се откаже старата или автоматски ако не ја продолжам се откажувам?
Јас денес носев документи за продолжување на стипендијата. Од документи носев: потврда за редовен студент, уверение за положени испити, УППИ образец и копија од индекс. Сите документи ми ги зедоа. Со себе го носев и индексот, него ми го побараа, но веднаш ми го вратија и на документите го запишаа мојот телефонски број.