Во полето студиска година во која сте запишани се мисли на година кога сме се запишале или треба да се пише 2021/22? Прв пат аплицирам за стипендија и не знам како треба
Za tie sto apliciraat onlajn ne treba evidenten list, taka? I ako moze nekoj da kaze sto znaci opcionalno da se kopira indeksot? Blagodaram odnapred
Пари секоја година пуштаат различно, кога како им текне. Пред некоја година во мај-јуни ги пуштија наеднаш, на двапати не знам точно како беше. Лани прво пуштија 3-4 рати во декември, па другите на пролет. А за одговор, дома ќе добиеш писмо со договорот. Јас го добив 5-6 месеци после аплицирањето, некои воопшто не добија, а им пуштија пари.
Дали кај тие што не можеше да се аплицира, успеавте да аплицирате. И кај мене несака не знам во што е проблемот.
Зависи, секој факултет си има различни цени. Уверението може да биде 200, 500 или 600. Потврдата најчесто 100 ден.
Dali kaj site sto apliciravte online ne moze da gi vidite dokumentite koi se isprateni, jas sakav da povlecam eden i da go prepratam ama izgleda ne moze Se izvinuvam vaka ama jas prvpat apliciram
@joci26 можеше да се гледаат, јас си проверував кога беше за студентски дом. Сега за стипендиите и кај мене не може, а и едвај успеав да аплицирам, нешто не им е во ред страната.
За дом не знам, ама знам лани за стипендии не се отвараа сигурно А да си однесеш во мон, ако не им е во ред страната посигурна опција ти е, потоа да не испадне да не земеш стипендија