Некаде имаш грешка, ако аплицираш за прва група пази да не си ги впишала сумите од плата со точки. Пр.23.000 треба 23000
Пробувај многу пати, јас не знам колку пати пробав искрено и тоа од што бев невозна, сто пати од почеток напишав. Едит: Успев и фајловите да ги прегледам ми се симнаа сите.
Ako se odnesat dokumentite vo mon, ne treba elektronski nisto da se aplicira? Samo uppi,uverenieto,potvrdata i indeksot? II dali ako ni gi nosi nekoj drug nasite dokumenti trb da mu go dademe i indeksot?
jas aplicirav online i koga otidov vo mon ne mi gi zedeoa dokumentite, na salter rekoa deka ne trebalo da idam dokolku sum apliciral online
Дечки имам прашање, претходнава година примав стипендија од прва група, ама сега оваа година аплицирав на ново за втора. Дали во овој случај треба да поднесам изјава дека се откажувам од старата или нема врска? Дека и претходно кога преминав од втора во прва група не поднесов ваква изјава, а се јавив во мон да прашам за ова и ми рекоа наводно не требало ако е при ваков премин од една во друга група.
Мислам дека се поднесува некаква изјава дека се откажуваш од старата. Требало пак да аплицираш во социјалната пошто исти се сумите секаде (ако ги исполнуваш условите се уште) бидејќи втора е лимитирана со помалку места а годинава е општ хаос и стварно не знам од толку апликанти како они ќе не рангираат воопшто кога ем новава генерација ние што прва пат аплицираме , ем студенти кои по прв пат аплицираат од постари години и ем студенти кои се откажале од старата стипендија па сега наново аплицираат. Хаотично е се , се надевам нема да биде никој оштетен.
Здраво сакам да прашам дали некој доби повратен меил од Леорон фондацијата за потпишување договори? На 30 септември пишуваше дека во текот на наредната недела ке добиеме подетални информации но сеуште нема ништо.
Па се надевам нема да има некакви зафркации стварно, инаку и лани се мислев за тоа дали ќе добијам воопшто ама бидна, а за сега потешко некако ми се гледаше за прва отколку за втора. Успеав да го вратам просекот доста добро, а и пишува дека при исто бодови предност имаат од повисоките години, па заради тоа ајј. Ама ова со изјавите ептен е глупост, на еден одговор од МОН се уште некако не верувам, само ме чуди што лани немав никаков проблем, а не ни знаев дека се поднесувале изјави. Пишуваше 15.11, лани ќе да беа на време ама прелани еден месец каснеа, а тек беше исплата во мај
Za prodolzhuvanje na stipendija elektronski, vo delot za uppi i uverenie ima samo edno za vnesuvanje skeniran dokument..Kako gi vnesovte i dvata dokumenti? Help me