Доколку има некој што е добитник на стипендиијата од фондацијата „Атанас Близнаков“ ако може нека ми пише ЛП.
Sakam da ve prasam dali moze povtorno da podnesam dokumenti za studentska stipendija,koristam 3ta grupa no veke gi imam polozeno site predmeti i vo brzo vreme treba da diplomiram, i imam zapisano dopolnitelen apsolventski semestar.Imam informacija deka za cetvrta godina ne ni bila isplatena baska i dobile tie sto imaat podneseno prethodnata godina. Ve molam dokolku nekoj ima slicno iskustvo neka me informira.
Dali moze istovremeno da se zema i stipendijata od Mukaetov i onaa od MON? Dali pravat problem vo MON ako se zema i od drugo mesto stipendija?
За продолжување на стипендија во МОН треба да се однесе само потврда за редовен студент, УППИ и уверение на положени испити? Не треба копии од индекс?
Дали постои можност да се смени сумата на стипендијата поради другата партија што ќе е на власт? Сега ВМРО ако е ќе имаме ли за сите 6000 наместо 3000 денари месечно? Што мислите?
Не. Прв услов е редовен студент. Редовен студент не може да работи,а ако е пријавен со средно или основно, системот е поврзан со ујп,така да ќе имаат податок дека сте примиле плата на трансакциска,и од каде.