Можеби но сега преку ујп можеш лесно да видиш кој земал плата на трансакциска и од каде,порано не беше.
Нема врска овие беа локални градоначалниците немаат удел во ова. А и партииве многу не се заинтересирани за образование и студенти, така да кој и да е нема да му е гајле за нашите стипендии
По некоја логика не бидејќи е изгласано со закон ама кој знае , кај нас едно се зборува трето се прави.
Ништо незнам и не би верувала ама како што велат ако дојде ВМРО наместо на СДСМ во владеење со цела држава има веројатност да се случи нешто друго што е во наша полза и зголемена шанса за поголеми стипендии доколку се успее во надградување на стандардите на државата. Не очекувам нешто многу ама барем да биди има еднаквост за сите е проблемот и да нема, јас не барам многу, нема да бидам лакома за пари. Може и скромно.
Мое мислење е дека, барем за оваа академска година, стипендиите и оброкот нема никој да ги чепка. И оваа Влада да ги изгуби целосно во недела избориве, следни парламентарни избори за Влада ќе има летово, најрано пролет. Во тој хаос на составање Влада и чуда нема да биде приоритет образование, така да ќе ни заврши академскава година. Па, за од наредна, здравје, ќе видиме што ќе се дешава.
Здраво на ситее. Можеби прашањево е офф топик, но сепак мислам дека има поврзаност со темава. Сум корисник на студентска стипендија, од трета група од 18000 што е. Во скоро време ми дојде идеа да започнам да работам на некој од freelance сајтови што се. Мојата стипендија е врз основа на постигнат успех... Но сепак се плашам да не ми ја укинат ако ми пристигаат пари на сметка. Значи тоа ми е прашањето, дали ако се пријавам во ујп ќе може да ја укинат стипендијата или не?
Вие што носевте документи во МОН каде ги оставивте?Дали доле на шалтер? И ако може некој што продолжува стипендија да ми пише?
Дали сте целосно сигурни за одговоров или пак има шанси доколку се обратам во МОН да ми дадат точна информација?
Ако во договорот не ти пишува дека не смееш да си во работен однос, тогаш нема да е проблем да работиш и да земаш стипендија.
Dali nekoj znae otprilika koja pustaa spisoci za tie koi ke zemaat, i dali pustaat spisok za onie koi ja prodolzuvaat ili samo za onie od prva godina?
За тие кои аплицираат список ќе има ноември мислам, така беше наведено А за продолжување никоагш нема список