Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. Carrington

Carrington Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Јас сум Тип В, status quo на сметка... :swear: 0 денари!!

Дали има некој како мене? :worried:

2. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Нема ни кај мене денар скршен :D

3. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    348
    Мене ми имаат пуштено 4 рати од Б :)

4. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    А ти со првиот ли конкурс доби од В затоа што јас со вториот конкурс добив уште нема ни денар на сметка денес проверив :(

5. ilindenka

ilindenka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Да јас добив со првиот конкурс за тип В, и до сега се исплатени само 2500 денари ништо повеќе :(

6. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.686
    Ќе може некој да ми каже која е разликата од стипендија а, б ... да ми објасните кои се условите за аплицирање ...

7. Sandri4ka.S

Sandri4ka.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Само една информација ако има некој од стипендии тип А што уште нема пари на сметка, барајте си луѓе, нз појќе шо им се случва на луѓето, од Министерство и банки, на крај ми рекоја да прашам во Универзитетот |( е толку ни е среден системот :@

8. Sandri4ka.S

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    А, да од Универзитетот ми рекоја дека не е нивна работа, не можеле да ми помогнат :( и сега ...

9. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Оди бе дирекно во министерството, јавувај им се, едноставно досаѓај им за да те забележат и да го разгледаат проблемот, како може тоа, ти одобриле се е ок и сега пари нема! Не оставај на случајот се, оти така нема да ти пуштата пари сигурно, грешката е кај нив :^)

На Sandri4ka.S му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Carrington

Carrington Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5

:!: Оние кои имаат земено 2500 денари студираат на КИМ, јас студирам на Климент Охридски,но немам добиено никакви пари, а сум примена со првиот конкурс .....

се надевам ќе стигнат наскоро....... :^) :worried:

11. ilindenka

ilindenka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    А ти со првиот ли конкурс доби од В затоа што јас со вториот конкурс добив уште нема ни денар на сметка денес проверив :([/quote]

Да јас добив со првиот конкурс за тип В, и до сега се исплатени само 2500 денари ништо повеќе :([/quote]

:!: Оние кои имаат земено 2500 денари студираат на КИМ, јас студирам на Климент Охридски,но немам добиено никакви пари, а сум примена со првиот конкурс .....

се надевам ќе стигнат наскоро....... :^) :worried:[/quote]

И јас студирам на Климент Охридски и ми имаа пуштено само 2500 денари, а од другите пари ни трага ни глас :(

12. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Овие во Министерството дефинитивно се луди, не знаат што прават немаат никаков ред. Крај година а они немаат ни денар пуштено и како после некој да уплати семестар, дом или било што на кого за што му требаат. Оваа веќе не се трпи крајно сум разочарана од државава и владава секој ден се повеќе и повеќе, на избори толку и што ќе му излезам СРАМОТА :@ :@ :@

13. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    женски јас сум корисник на стипендија од минатата година, поточно конкурирав за стипендија А оваа година и ја добив таа, по шо ја откажав минатата... како шо имаа кажано погоре ми имаат и мене стигнато 5 рати од оваа А. лани и јас мн се нервирав како вас, мн каснеа со ратите, сред лето не ставија без денар па после наеднаш ни праќаа 3 рати.
    поентата ми беше џабе се нервирате и се јавувате во мон и прашувате, тие кога ќе наумат ќе ви ги пратат, знам дека ви требаат пари, но тука има предност што и вас сега ќе ви пратат наеднаш некои 4-5 па можда и повеќе рати.... стрпете се за уште недела-две сигурно ќе има...
    и
    наку за корисниците на стипендија Б што ја добиле со втор конкурс - како очекувате да добиете веднаш пари кога немаат добиено ни тие пред вас што конкурирале уште неколку месеци унапред и добиле... значи ке исплатат уште некоја рата кај нив па после кај вас, логично нели... ама сепак ќе е и тоа за брзо ;)

14. Sandri4ka.S

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    ми кажаа во Министерството дека сите од А се веќе исплатени, а останатиот дел исто од нив во текот на наредната недела. Мене ко шо ми се гледа ме зафркава банката :@

15. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Не им верувај многу на овие од МОН, тие на секого различно кажуваат. А според мене оваа година Владава не зафркна сите нас студентите. Оваа на ништо не личи не знам веќе што да преземеме треба изгледа на А1 телевизија да пишиме маил да помогнаат секако само тоа чекаат :D

16. Sandri4ka.S

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    и јас да ти кажам помислив на то, А1. И така на се се намерачиле, па и овие од ко знам за мене, стипендиите ги пуштаат ко ќе им текни |(

17. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    што сте ми чудни... се нешто политики мешате со стипендиите... па господе боже владата нема попаметни работи за време на економски кризи, предвремени избори и што ти не па сега да се замараат со тоа дали на сите студенти во исто време им е исплатено... па битно ќе ги добиете.
    а и плус тоа што во мон забушаваат не се криви од владата, нормално треба да има контроли и сл за нивната работа ама сепак... а најинтересно е то шо барем оваа влада ни дава стипендии какви такви за нас се супер, да ве видам ако дојди бранко како ќе биде, ќе ги укине и овие шо постојат ццц
    мн ми се глупи овие маолумни муабети од тој тип, и како шо ми има речено колешка - не добив стипендија пошо ги делат на политичка основа а јас не сум член во нивната партија оооох :D

На snegulka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. milaaaaa

milaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    19
    Што ти е ма па на тебе проблемот nela.oh ? ти си добила цели пет рати па нормално дека не ти гајле за другите и сеа ломотиш тука на празно! :^) кога ти си можела да земеш пари на време зошто да не можат и другите? хах... секој си има свои права и има право да се бори за нив :!: ако знаеш било каква информација што ке им помогне на другите да си ги земат сега стипендиите кога им се најмногу потребни, кажи ја , ако не не пишувај глупости и не навредувај на празно ;) едноставно уживај си и не се мешај со вакви испади |(

едит: И коа си можела да ја откажеш таа од лани, која е за некои си 500 денари пониска стипендија па да конкурираш за оваа сеа А ... не можам ништо друго да кажам освен да не замараш со глупости кога ти самата за 500 ден очи ке си извадиш, а сеа тука стрпете се па вака било па така било :fubar: опрај се!

19. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Стварно девојко што и е на тебе ај кажи ми како да си плати некој дом во Скопје, стан во Штип или било што зависи на кој каква му е ситуацијата. На некој тие пари му се потребни за такви работи а не за да си купи облека или пак да си оди на одмор летово. А и политика мешаме затоа што се е политика во државава. А и како што знаеме до сега секогаш имало стипендии во времето на сите влади така да како може да речеш дека некој ќе ги укине. Владава прави реклама како да образованиево цвета а ние си знаиме студентите како ни е :@ :@ :@

20. Carrington

Carrington Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    И повторно никакви промени на сметка.........16ти Мај.....наводно до Мај сите рати ќе ни беа исплатени... Unbelievable! :| :| :|