Ние што продолжуваме треба да го правиме ова со документите доставување ? Дали е кажано кога ќе има плаќање за ние што продолжуваме ?
Ги има и нив на сајтот, ама се во .pdf и кога се праќаат како линкови не ги отвара. Ако ми ја отвори страна повторно ќе ги симнам за сите групи, во моментов го имам само договорот за трета група од државни универзитети. Ако на некоја феминка и врши работа ќе и го пратам во лп.
İma na sttanata mislam na samiot konkurs najdolu ili od minatata godina da pobarame podolu na slajdot
Дечки земам стипендија од Leoron, и сега ме избрале прва група . Да потпишувам договор или може да ме откријат ?
Ништо чудно да те откријат , особено ако земаш и студентски оброк пошто проверуваат прилив на средства а за прва група токму тоа е еден од условите , ама па може и да не те откријат ама сепак твое си е
Ако те откријат можеш и кривично да одговараш бидејќи при аплицирање потпишуваш изјава дека под морална, материјална и кривична одговорност потврдуваш дека податоците се вистинити и дека не си корисник на друга стипендија.
Едно троа глупо прашање Договоров треба да го испечатиме на 2 листа, пошто се нели 2 страници, или на еден лист од двете страни? Или нема врска тоа?
Мислам дека нема како да те откријат, бидејќи не сум сигурна дали мон има воопшто увид во тоа какви средства и колку ти стигнуваат на сметката секој месец. Ова ни на политичарите не го проверуваат, камоли на нас
Стварно? А не треба ништо плус документи да се носат? А јас го отворив списоков и онака од памет се извадив што е ова, после гледам не било за продолжување туку само за тие што првпат аплицираат.