На овој дел од конкурсот мислев, бидејќи ако вадат уверение од ујп за сите групи , тогаш не е исклучена можноста и врз основа на приходите да ги делат и оние со просек што конкурираат. Ама, најверојатно ова е само за прва група.
Zdravo, dali ima nekoj iskustvo so prakjanje na dogovorot preku posta, dali e sigurno ili podobro e direktno mon?
Isti slucaj sum i jas poradi ne kompletna dokumentacija me odbile, 100% sum sigurna deka gi imam isprateno site dokumenti.
Zdravo, sakam da prasam dali na nekogo dosega mu se ima sluceno da prodolzuva stipendija da gi ispolnuva site uslovi i da bide odbien?
Ме интересира за продолжување на стипендиите, еве на пример за трета група нели треба просек над 7, ако ја имам добиено стипендијата со 8 просек, а потоа го паднам просекот на 7.5, дали би ми ја продолжиле?
Има и за студентите на пмф од мон стипендии. За хемија, физика и математика има посебна група на стипендии, а останатите насоки конкурираат во групите со другите факултети.
Dali kaj uste nekoj so prodolzuva stipendija na e uslugi mu pisuva odbijano? Dali ima kaj nekoj voopsto prifateno?
So treba da napram kaj mene pisuva odbijano imam prosek mnogu poveke od potrebnoto aplicirav i elektronski i dokumenti mu dostaviv direktno vo mon so mu e niv problemo be ?