здраво феминки, прва год сум на екомомски имам успех од 8.71, можно ли е да добијам стипендија ако аплицирам, и колкава би била, кај да се информирам повеке ?
би добила со сигурност во однос на просекот и јас сум тука некаде имам 8,78 и добив Б стиипендија ,таа е со просек над 8 и изнесува 3000 ден. за секој месец. Само зависи исто така колку ви се високи примањата по дома.
епа и то се случи, на крајот излезе дека мене од министерството ми ја згрешија трансакционата сметка за во банката, и сега шо??
Трета година сум до сега не сум земала стипендија, дали може оваа година да аплицирам или само тие шт земаат од прва година можат?
Кај да добијам повеке информации, на која страничка, каде, кога се аплицира, кои документи треба , што како ?? фала однапред
Многу е рано за аплицирање, на страната на Министерството излегува конкурс каде што е објаснето кои услови треба да се исполнуваат и се останото, но тој конкурс некаде во Декември излева, за оваа година се заврши со аплицирање. Се надевам ме разбираш
епа јас оваа 2010-2011 заврсив прва, значи за стипендија треба да аплицирам у декември, а кога ја добивам, таа ке ми биде додека сум 2 год, после ако имам пак просек можам да аплицирам пак , така ?
Уште 1? Тоа значи дека до сега ти пуштија 5 рати? Јас прееска бев до Стопанска, ама само првите 4 рати ми се исплатени, т.е. 12 000 ден.
Да вк. досега 5, па парите ги книжат после 14 или 15h затоа сеуште ти биле 12000, сега проверив јас преку нет има уште 3000+
Сакам да прашам дали можат да ти дадат стипанедија со 8.3 или 8.4???/ве молам некој кој знае да ми одговори однапред благодарам инаку студирам на економски
Колешка моја е В заедно проверувавме кај неа имаше 3 пуштено пред некој ден, значи прв пат и пуштаат. И кај мене Б денес има парички