Здраво, Сакав да прашам дали за продолжување на стипендијата (Втора група) се гледа успехот? Моментално положени ми се сите предмети за годинава, но успехот ми е паднат под 8.5, дали тоа значи дека ќе ја изгубам од следна година? Ви благодарам однапред,
Sakam da prasam Dali postoi stependija za brucosi na fakultet na ukim, znam za od vtora godina, no Dali brucosite se opfateni so nekoja?
Разбрав дека ние што земаме стипендија ќе земеме уште за два месеци. Од мај во јуни и од јуни во јули, исто и за оброкот. Точно е?
Za obrokot e taka Stipendija si simame sekoj mesec za sebe, maj za maj, juni za juni, taka da do juni ni sleduva
Драги студенти мислам дека редно ќе е и нашиот глас да се слуша Мора да побараме покачување на степендиите, ова година помина со мизерна сума Да има покачување барем 6050 за сите (додуша и тие пари се веќе малку за ова скапо време)
Здраво, Дали стипендијата се зема само 2,3 и 4 год? Прва или после 4 не? Една година е минус и се зема само три, така?
Здраво девојки. Сакам да прашам дали некоја има дознаење дали воопшто има стипендија за смер социјална педагогија на Педагошки факултет во Битола, и колку треба да изнесува успехот, т.е просекот, кога од прилика излегуваат конкурсите и дали ако не сме во државата може некој друг да аплицира за нас?
Феминки ме интересира за продолжување на стипендија од прва група. Гледаат само дали ги исполнуваш критериумите? Не прават пак ранг листа така? И исто така ме интересира кај прва група беше битен успехот или важно е само да имаш положено 80% од предметите?
Само критериуми гледаат, автоматски ако исполнува продолжуваш. Успехот за прва група не е битен, само 80% положени предмети
Јас зедов стипендија (трета група) со 8.1 просек и 2 неположени од 20, ама годинава го намалив на 7.9 и ќе ми останат 3-4 неположени од 30, дали ќе ми ја продолжат? Сепак ги исполнувам критериумите, над 7.5 просек и 80% положени, но многу намалив за разлика од лани кога ја зедов. Ме замислува ова.
Здраво, ме интересира дали доколку во 4та година ми останат 4 предмета и ги полагам подоцна во др.сесии ќе ми се продолжи стипендијата уште во наредната академска година?