Здраво, сакам да прашам ако ставам факултет на мирување 2 семестри до наредната година потоа кога ќе се вратам дали би ми следувала пак стипендија, односно со поднесени документи колкави се шансите да ме вметнат пак во резултати на одобрени? Или бидејќи редовно не ги запишувам семестрите како што би испаднало, дали ќе ми се прекине целосно правото на земање стипендија?
Да не знаете кога треба да се продолжи договорот за стипендија и кои документи се потребни? Втора група сум јас
Дали со просек точно 9.0 може да се аплицира на информатичката стипендија или просекот мора да биде повеќе од 9.0?
кога има конкурс за студентскиве стипендии? и кои услови треба да ги исполнуваме? барам на МОН сега, ама нема ништо
Ако аплицираш првпат, конкурсот почнува дури во октомври. А за условите зависи во која група аплицираш, 4 групи се
Здраво, дали ако земаш стипендија од прва група и ако за текот на летото работиш ти ја прекинуваат стипендијата, т.е да не можеш да ја продолжиш од октомври?
Земам стипендија од прва група, па ме интересира дали за да се продолжи стипендијата треба 80% положени предмети од оваа година или 80% положени од вкупно сите предмети досега?
Zdravo, ja zemam stipendijata za 2grupa. Za da ja prodolzam treba da imam polozeno 90%. Na mojot fakultet zaklucno so ovoj semestar sme imale 39predmeti, kako sto izracunav treba da imam polozeno 35predmeti vkupno od site godini za da ja prodolzam, taka li? Ili sum greska, ako moze nekoj da mi pomogne. Fala
Здрааво, ме интересира бидејќи завршив 1ва година и планирам да се пријавам за стипендија(за успех) па дали ќе можам летово да работам пр.до септември и дали ќе ми влијае тоа како што беше исто за оброкот?
Дали можеш да аплицираш за стипендија, а при тоа си редовен студент но пријавен на пола работно време И дали воопшто можеш да бидеш пријавен на пола работно време и да бидеш редовен студент