Потврда за редовен студент, уверение за положени испити и уппи образец (на страната на мон ќе го има), (можно и индекс за увид, ретко го бараат).
Здраво. Сакам да аплицирам за трета група на стипендии. Колку проценти треба да имаш положено од предметите да аплицираш и колкав птосек треба да имаш според вас. Знам дека просекот треба да е над 7, а јас имам 8.00 просек ама има голема конкуренција, па ме интересира дали мислите дека со овој просек би ми одобриле
Знам дека ви е сега рано за стипендии, за братучетка на маж ми прашувам. Беше на гости, па правевме муабет за стипендии сега, од октомври сакала да аплицира ама не знае дали може за 2 истовремено да аплицира. Сака да пробала за социјална стипендија и за стипендиите над 7 просек за технички факултети. Нема многу висок просек, а немаат нејзините многу големи плати, па да проба на двете може ли? Може една ќе добие од нив, така повеќе шанси има? Има ли ваква можност девојки?
Благодарам, и пренесов. Ќе треба 2 пати документи да вади или доволно и е со едни документи за двете апликации? Некој поупатен што е ако може да објасни?
Мислам дека може со истите, само што ако аплицира и за прва група ќе и требаат плус документи, потврди за плата од родители итн. Пишува во конкурсот се што треба.
Со едни документи ќе аплицира, само на едвидентниот лист ќе напише горе дека аплицира и за прва и за трета и која и е приоритетна.