Сакам да прашам дали се фаќа услов од 13 предмети 10 положени, за стипендија што треба најмалку 80% на положени предмети, пошо коа ќе се израчуна испаѓа 10.4 положени предмети од 13?
Zavrsiv 6ta god no sega verojatno ke zapisam pak semestar bidejki imam ostanato predmeti za polaganje. Dali imam pravo da ja prodolzam stipendijata i ovaa godina ili ne, bidejki zapisuvam apsolventski semestar?
Teska rabota e toa mozebi ima nekoj ama 50 50 se sansite moze i da se izgubi i starata... Golema konkurencija ima za prv pat so se aplicira od 2ragodina
Licno jas nema da rizikuvam ni lani ni ova godina ,deka koleska moja taka izgubi lani..... Megjutoa sakam da pobarame site stependii da se pokacat beztoa ne ostana mnogu studenti so 3300 (diplomiraa,izgubija pravo...itn)
Не знаев каде да го напишам прашањево,бидејки нема конкретна тем. Дали некој знае во врска со плаќањето на партиципација ,меѓутоа татко ми е починат т.е мајка ми ме издржува,па дали партиципацијата може да биде помала во ваков случај?
Убаво информирај се, оди на профилот на Студентарија и отвори во Highlight-от за студенти со 1 родител таму има сѐ кажано, по ова што гледам треба на некој конкурс да се пријавиш. И на студентски прашања од твојот факултет да прашаш пошо сигурно во ваков случај се плаќа помалку.
Здраво, лани бев прифатена во втора група за стипендија, но годинава ми е намален просекот. Дали можам да поднесам годинава за трета група и што треба да направам прво договорот од претходната ли треба да се раскине..? Ако може некој да ми објасни повеќе… Ви благодарам
На кој факултет си? Не сите можат да аплицираат за трета група, само од неколку факултети можат да аплицираат.