Sakam da prasam za apliciranje za stipendija dali mora da imas 8,5 prosek i kako e postapkata za 80% polozenu ispiti i dali dokolku ti padne prosekot gji vrakjas sredstvata?
Miskam za taa ucebna godina ke zemas a za sledna ne... Eventualno akonnekoj te peijavuva ili random te proverat deka imav 2 3 koleski moi sto vratija
Здраво, студиите ми се со 4 години, аплицирав за стипендија првата година, значи земам стипендија 3 цели години. Уште немам дипломирано и имам уште некој испит, дали ми следува и оваа година стипендија?
Здраво девојки! Дали оваа година ќе има конкурс за стипендијата обезбедена од Атанас Близнакоф? Фала многу
Знам неколку души од градежен што ја продолжија после студирањето (значи после поминати 3 години студии), тригодишни им се студиите таму.
Нема шанси да им ја продолжиле, ако сакаш пиши им и на МОН. Јас имам прашано за ова директно кај нив, па одговорот беше дека не следува стипендија.
Ме мачи едно прашање во последно време. Земам стипендија 3та група, и нели за да ми ја продолжат треба 80% положени предмети или ако имам по 10 предмети во година, да имам максимум 2 неположени. Имам по 10 предмети во година, меѓутоа од прва имам 2 неположени, од трета 3. Втора ми е чиста, значи од 30 предмети, имам 5 неположени. Вкупно имам 80% положени, ама ме мачат овие 3 од трета (ако не успеам да положам ниту еден), не знам дали рачунаат во година да имаш 80%. Што мислите, дали би ми ја продолжиле стипендијата? Имала некој ваков случај?
Од прва година до тековно запишаната година да имаш 80% положени. Значи би земала стипендија и без тие 5 предмети.
Кои документи се потребни за да се продолжи стипендијата и студенскиот оброк? Ве молам доколку знае некој да ми потенцира, од МОН гледам нема ништо.
Дали тие што земаме стипендија од прва група треба само да го исполниме условот да имаме положено 80% од предметите? Ако ни е исполнет условот автоматски ќе ни ја продолжат?