Лани земав социјална стипендија, а за продолжување пишува дека треба да имаме 80% положено. Јас од сите предвидени немам положено само 2. Дали е тоа проблем ако знае некој да ми каже?
http://e-uslugi.mon.gov.mk/ немам пристап до странава. Цело време ми дава access was denied. Има ли уште некој со истиот проблем и воедно дали има опција да се дадат документите лично до МОН или сепак мора електронски?
Имаа мислам пишано дека само електронски ке биде Имаа објавено статус на ФБ од страната на МОН, за продолжување на стипендии ова
ВЕ МОЛАМ НЕКОЈ ДА МЕ ПРОСВЕТЛИ...бидејќи е хакирана страната од МОН за УЧЕНИЧКА стипендија прашувам до кога е рокот?
Кај мене се смени електронски го пополнив, па тогаш го испечатив. Така пишува,но јас и физички ќе ги однесам документите, бидејќи минатата година ми направија проблем т.е. системот не ме забележил дека сум аплицирала и за малку немаше да ми одобрат.
Сто пати прашав и пак ќе прашам оти никој не одговара. Дали имаат објавено конкурс за ние што аплицираме прв пат???
Јас навистина не знам зошто постојат студентски организации како УСС кога воопшто не се излезе со некакво соопштение за оваа проблематика толку пасивно учество од страна на некој кој треба да се залага за студентските права нема.Пред повеќе од месец дена тие изјави поврзани со Комисија за заштита од дискриминација,тужби,прифаќања од страна на МОН кои беа објавени преку студентарија кој знае колку биле официјални и релевантни.Полош третман на студентите од оваа академска година немало нема никаква комуникација со МОН,без коментар сум.
Zdravo, jas zemam stipendija od prva godina bidejki sum vo 4ta grupa dali uspehot vkupno se smeta i od prva i vtora godina zaedno prosek ili samo prosek od vtora godina mi treba?
Здраво, ме интересира мислење ваше, дали воопшто да пробам да ја продолжам стипендијата, лани земав прва група, сега треба да имам положени 20,6 испити а јас имам само 20. Што мислите имам шанса или воопшто да не поднесувам се документи