Земаат по две, ама ако те фатат можеш кривично да одговараш, дека потпишуваш изјава. Можеш, трета група Нема уште конкурс за првпат
Да, јас го пополнив ланскиот УППИ документ наново само ја сменив годината доле 2022 бидејќи од МОН не го објавиле на е услуги
Значи сега има само за продолжување на стипендии а за тие што прв пат аплицираат сè уште нема никаков конкурс рано е тоа после 1 ноември колку пати кажаа колегите.
Здраво! Имам едно прашање во врска со продолжувањето за стипендиите. Само што почнав да работам како freelancer,на freelance сајтови за клиенти од странство. Дали има шанси да не ми ја продолжат стипендијата ради тоа?
Дали некој може да ми објасни како точно се сметаат тие 90% положени испити, од 25 предвидени имам положено 23, дали имам право за стипендија со висок успех или сепак да аплицирам на таа со положени 80% од предвидените испити?
Дечки, прв пак ќе ПРОДОЛЖУВАМ стипендија, но не ми е јасен пристапот. Дали треба да се наплаќа нешто? Знам дека си бараат обавезно на студентски прашања уплатница од 100 ден. за административна такса, но дали некои од овие документи (Потврда за запишан нареден семестар, УППИ и уверението за положени испити) ќе треба да ги носам со се уплатница на студентски за печат и такви работи?
Se naplaka kaj mene vo fakultetot 200 za uverenieto koe go izdava fakultetot ( na studentski) i 50 den administrativna taksa a potvrdata isto ja dobivas od studentski so pecat so se zaedno so uverenieto dodeka UPPI go nosis da se potpisi dekanot i sekretarkata mora da go zaveri i da udri pecat . Predhodno plakame uplatnica od 200 i uplatnica od 50 den i so uplatnicata dobivame dokumenti
Зашто на е-услуги има поле само за потврда за редовен студент и индекс,каде да ги прикачиме уверение и УППИ?
Колеги дали има проблем што ми фали една оценка во индекс, а во iKnow ја имам, при продолжувањето на стипендиите?
Дали има стипендии за деца на самохрани родители, гледам испаднати се само за тие од 2ра.....А ние бруцоши?
Одлична можност да ја видите легитимноста на Универзитетското собрание. Како бруцоши, соберете се и во оваа криза побарајте стипендија на основ на вашите досегашни постигнувања во средно образование (без лажната матура). Сите заслужуваат помош во овие тешки времиња!