Колеги, Ве молам да ми кажете како точно се пополнува табелата во УППИ образецот (поточно не ми е јасно за колоната СЕМЕСТАР ЛЕТЕН/ЗИМСКИ).
Колеги ве молам за помош, се работи за студенти кои пред две години земаа стипендија но потоа поради НЕ исполнување на условите имаа две години пауза(притоа не аплицираја за продолжување), е сега дали да аплицираат од ново за стипендија или да аплицираат за продолжување на стипендија? Значи земале во минатото па паузирале па сега од ново сакаат да аплицираат. Ве молам за совет
Здраво. Сакам да прашам дали некој бил во ваква ситуација и му ја продолжиле стипендијата. Имено за положени 90% потребни ми се 39.6 предмети, а јас имам положено 39, прашањето ми е дали би го сметале како 39 или 40 положени предмети доволни за продолжување?
Кога ќе префрлат пари, со првата рата дознаваш дека си продолжен. Нема, не може да се земе, да се прави пауза, па да се продолжи.
Кога отприлика стигаат пари на сметка за тие што ја продолжуваат? Одеднаш 3 рати во декември или одма во ноември?
Здраво. Имам прашање во врска со пополнувањето на УППИ образецот за продолжување на стипендијата. Што треба да напишам кај "Според запишаната студиска програма по________________,предвидени и положени предмети и кредити по студиски години,студентот постигна просечен успех од_____." Знае некој што треба да се напише на првото празно место?
јас ја пишав академската година кога аплицирав за студентски и не ми направија проблем. Пр. 2020/2021 , 2021/2022 , така да сега па исто пополнив.
приемр ја сум на економски, насока е-бизнис. Претпоставувам насоката(студиската програма) треба односно е-бизнис?