Za prodolzuvanje stipendija dali treba da se skenira celiot indeks ili samo prvata strana i posledniot zapisan semestar? I dali bi pravele problem dokolku gi nemam site ocenki vo indeks a gi imam na iknow?
Здраво, дали некој знае да ми каже за продолжување на стипендија од прва група, кои документи треба да се достават? Дали треба тие за последна плата на членовите во семејството?
Дали документите кои треба да се прикачаат за продолжување на стипендијата треба да се скенираат црно бело или во боја? Или нема врска?
Не, не треба за последна плата, треба УППИ образец, уверение за положени испити и потврда за редовен студент. . Нема врска, како сакаш така.
Здраво, зимав стипендија втора група ,но бидејќи 90% треба да ми се положени испити мислам дека не можам повеќе да ја зимам истата група. Ќе треба најверојатно трета група што е со 80%, па прашањето ми е ако некој знае да ми каже дали треба да отидам до МОН да ја укинам и да аплицирам ко прв пат со различна група (во случајов трета група) или? Фала ви
Дали е задолжително да се прикачи копија од индекс? И дали е проблем доколку ги немаме сите оценки во индекс, а ги имаме во Iknow? На е услуги пишува: индекс (опционално), но сакам да прашам дали некој знае сигурно или можеби има прашано во МОН?
Dali ima nekoe Info za pokacuvanje na stependiite sto bea 3300?? I neli studenterija objavi za minatata godina ke davale obestetuvanje deka ne bea ista suma za site? Kaj da sledam informacii
Dali ke ima spisok za tie sto ni prifatile prodolzuvanje na stipendija? Dali ke bideme nekako izvesteni ? Ili ke si cekame priliv na sredstva
Здраво женски. Годинава прв пат ќе продолжувам стипендија, ми требаат само три документи: потврда за редовен студент, уверение за положени испити и УППИ образецот, само тоа? Да не треба нешто друго? И дали мора да се скенирани или може само слика така да се прикачи? Лани ги скенирав преку апликација од тел. А она што пишува индекс? Треба да се сликаат страните со оценки од семестрите?