Форумџика на годината

Студентски стипендии

Discussion in 'Образование' started by Em4ence, Feb 25, 2010.

1. Печурче

Печурче Истакнат член

Во ред,ти благодарам. Само уште ова ако некој знае хаха, можам ли да ја продолжам само таму кај опција за која група ќе ја сменам ќе ставам трета бидејќи примам веќе 2години, или мора да го чекам новиот конкурс со тие што прв пат ќе аплицираат?

2. angelche16

angelche16 Популарен член

И лани бидејќи бев 1-ва година и почнав со стипенија уште во прва година 4-та група. Дали годинава да пишам пак 4-та група (наставен кадар) или 2-ра група со постигнат успех?
    - стипендија за Четврта група – стипендии за студенти кои се запишани во прва година на студиски програми на високообразовни установи за образование на наставен кадар во предучилишното воспитание, основното и средното образование
    Вака лани ми гласеше договорот, а годинава не сум прва, да заокружам 2-ра група?

3. Печурче

Печурче Истакнат член

Па и јас тоа се прашувам, бидејќи треба да менувам група дали може на тој конкурс што е за продолжување само да ја сменам групата бидејќи се друго е исто или мора нов конкурс да чекаме тој во Ноември што ќе почне? :?: Најубаво да се праша МОН за да не испадне после ништо не сме направиле.

4. Glowy

Glowy Популарен член

Мораш да чекаш нов конкурс, не можеш да менуваш група

Ако може да се избере на страната за продолжување, тогаш си продолжуваш како 4та група.
    Но најдобро да прашаш во мон, сепак 4та група понова е.

Печурче likes this.
  5. medstudents

medstudents Истакнат член

Што точно треба да се напише во колоната летен/зимски на УППИ? Некои пишале број на предмети, некои годината кога ти е запишана таа година... Дали некој знае?

6. sj *O*

sj *O* Популарен член

Известување до сите кои продолжувате стипендија, морало само онлајн!! Чичко ми беше во мон од мое име и го вратија. Јас немам пристап до конкурсите и до страната е-услуги, ако може некој тука да ги прати конкурсите

7. in123

in123 Активен член

Jas lani bev 2ra godina i si prodolziv od 4ta grupa isto prativ dokumenti i ovaa godina za prodolzuvanje na stipendija od 4ta grupa. Isto zemam od 1va god.

angelche16 likes this.
  8. Pisces19

Pisces19 Активен член

Дали некој што е трета година македонски јазик/македонска книжевност и продолжува стипендија може да ми пише во лп?

Треба сите страни, се до последниот (зимскиот) семестар којшто треба да има печат дека е запишан. И мислам дека не би требало да ти прават проблем за оценките коишто ги немаш во индекс, ама сепак кога вадиш уверение ти го барат и индексот за да ти ги препишат оценките. Така што, ги гледаат од индекс, а не од iknow и паметно би ти било да ги најдеш професорите и да ти ги внесат оценките, за да не те одбијат за глупости.

Last edited by a moderator: Nov 14, 2022
    Ana2411 likes this.
  9. angelche16

Дали на некого имаат одговорено повратно? Нели кога аплициравте сигурно на мејл ви стигнало дека аплициравте успешно и ќе добиете одговор согласно со рокот. Прв пат продолжувам, како ќе знам дали сигурно ме продолжиле или не?

10. Glowy

Glowy Популарен член

Само со прилив на средства, никакво друго известување не праќаат

11. angelche16

Да, но нели мора прво да потпишеш договор, значи мора некако да те известат. Барем лани ние договор потпишавме.

12. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Договор потпишуваш само прв пат коа ја добиваш стипендијата после само ја примаш на сметка секоја година ако ти е продолжена

angelche16 likes this.
  13. Ivana222

Ivana222 Истакнат член

Duri vo dekemvri, kako prviot pat koga apliciravme, ili noemvri ke pustat?

14. Glowy

Glowy Популарен член

Зависи, ноември/декември веќе е првата рата

15. Larson

Larson Популарен член

Дали на некој му се има случено да стави погрешна група при продолжување на стипендиите?

Јас аплицирав за продолжување уште на 04.10.2022 и ставив трета група научни подрачја (математика,физика,хемија) бидејќи само тоа беше достапно за избор. Но деновиве ја додале мојата група што гласи Трета група од природно-математичките и медицинските науки а не ми дава веќе да ажурирам податоци и сега дали би ми направиле проблем ако се е во ред со документацијата освен групата или не.

16. Geek^^

Geek^^ Истакнат член

Здраво, годинава не исполнувам услови за земање на стипендија и нема да доставам документи за продолжување. Дали автоматски веќе нема да земам стипендија или ќе треба да го раскинува договорот?

17. Pisces19

Pisces19 Активен член

А што тука си погрешила? Пак си избрала за твојата група само под друг назив. Мислам дека ќе биде во ред.

18. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Најверојатно автоматски, штом не поднесеш документи за продолжување.

Geek^^ likes this.
  19. A_K

A_K Истакнат член

ДАЛИ НА НЕКОЈ ИМ Е СМЕНАТ СТСТУСОТ НА АПЛИКАЦИЈАТА ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА СТИПЕНДИЈАТА? пр. Да ви пишува прифатено.

20. Paityn$$$

Paityn$$$ Активен член

Дали е задолжително индекс да се скенира за продолжување на стипендија, и дали треба сите страни да се скенираат?