Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. Печурче

Печурче Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Во ред,ти благодарам. Само уште ова ако некој знае хаха, можам ли да ја продолжам само таму кај опција за која група ќе ја сменам ќе ставам трета бидејќи примам веќе 2години, или мора да го чекам новиот конкурс со тие што прв пат ќе аплицираат?

2. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.414
    Допаѓања:
    9.413
    И лани бидејќи бев 1-ва година и почнав со стипенија уште во прва година 4-та група. Дали годинава да пишам пак 4-та група (наставен кадар) или 2-ра група со постигнат успех?
    - стипендија за Четврта група – стипендии за студенти кои се запишани во прва година на студиски програми на високообразовни установи за образование на наставен кадар во предучилишното воспитание, основното и средното образование
    Вака лани ми гласеше договорот, а годинава не сум прва, да заокружам 2-ра група?

3. Печурче

Печурче Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Па и јас тоа се прашувам, бидејќи треба да менувам група дали може на тој конкурс што е за продолжување само да ја сменам групата бидејќи се друго е исто или мора нов конкурс да чекаме тој во Ноември што ќе почне? :?: Најубаво да се праша МОН за да не испадне после ништо не сме направиле.

4. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    6.738
    Мораш да чекаш нов конкурс, не можеш да менуваш група

Ако може да се избере на страната за продолжување, тогаш си продолжуваш како 4та група.
    Но најдобро да прашаш во мон, сепак 4та група понова е.

На Печурче му/ѝ се допаѓа ова.
  5. medstudents

medstudents Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    64
    Што точно треба да се напише во колоната летен/зимски на УППИ? Некои пишале број на предмети, некои годината кога ти е запишана таа година... Дали некој знае?

6. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    3.147
    Известување до сите кои продолжувате стипендија, морало само онлајн!! Чичко ми беше во мон од мое име и го вратија. Јас немам пристап до конкурсите и до страната е-услуги, ако може некој тука да ги прати конкурсите

7. in123

in123 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2021
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    67
    Jas lani bev 2ra godina i si prodolziv od 4ta grupa isto prativ dokumenti i ovaa godina za prodolzuvanje na stipendija od 4ta grupa. Isto zemam od 1va god.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pisces19

Pisces19 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    21
    Дали некој што е трета година македонски јазик/македонска книжевност и продолжува стипендија може да ми пише во лп?

Треба сите страни, се до последниот (зимскиот) семестар којшто треба да има печат дека е запишан. И мислам дека не би требало да ти прават проблем за оценките коишто ги немаш во индекс, ама сепак кога вадиш уверение ти го барат и индексот за да ти ги препишат оценките. Така што, ги гледаат од индекс, а не од iknow и паметно би ти било да ги најдеш професорите и да ти ги внесат оценките, за да не те одбијат за глупости.

Последна измена од модератор: 14 ноември 2022
    На Ana2411 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.414
    Допаѓања:
    9.413
    Дали на некого имаат одговорено повратно? Нели кога аплициравте сигурно на мејл ви стигнало дека аплициравте успешно и ќе добиете одговор согласно со рокот. Прв пат продолжувам, како ќе знам дали сигурно ме продолжиле или не?

10. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    6.738
    Само со прилив на средства, никакво друго известување не праќаат

11. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.414
    Допаѓања:
    9.413
    Да, но нели мора прво да потпишеш договор, значи мора некако да те известат. Барем лани ние договор потпишавме.

12. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    835
    Допаѓања:
    1.454
    Договор потпишуваш само прв пат коа ја добиваш стипендијата после само ја примаш на сметка секоја година ако ти е продолжена

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ivana222

Ivana222 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    35
    Duri vo dekemvri, kako prviot pat koga apliciravme, ili noemvri ke pustat?

14. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    6.738
    Зависи, ноември/декември веќе е првата рата

15. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.979
    Дали на некој му се има случено да стави погрешна група при продолжување на стипендиите?

Јас аплицирав за продолжување уште на 04.10.2022 и ставив трета група научни подрачја (математика,физика,хемија) бидејќи само тоа беше достапно за избор. Но деновиве ја додале мојата група што гласи Трета група од природно-математичките и медицинските науки а не ми дава веќе да ажурирам податоци и сега дали би ми направиле проблем ако се е во ред со документацијата освен групата или не.

16. Geek^^

Geek^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    225
    Здраво, годинава не исполнувам услови за земање на стипендија и нема да доставам документи за продолжување. Дали автоматски веќе нема да земам стипендија или ќе треба да го раскинува договорот?

17. Pisces19

Pisces19 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    21
    А што тука си погрешила? Пак си избрала за твојата група само под друг назив. Мислам дека ќе биде во ред.

18. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    12.820
    Најверојатно автоматски, штом не поднесеш документи за продолжување.

На Geek^^ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. A_K

A_K Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    ДАЛИ НА НЕКОЈ ИМ Е СМЕНАТ СТСТУСОТ НА АПЛИКАЦИЈАТА ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА СТИПЕНДИЈАТА? пр. Да ви пишува прифатено.

20. Paityn$$$

Paityn$$$ Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2022
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    3
    Дали е задолжително индекс да се скенира за продолжување на стипендија, и дали треба сите страни да се скенираат?