I kaj mene uste stoi uspesno podnesena mislam deka do kraj na mesec moze da trae nisto strasno ke se sredi i kaj nas.
Zdravo, letoto rabotev i bev prijaven. Sega dali toa znaci deka mi e prekinata stiepndijata, ja prodolziv no seuste nemam odgovor deka e prifateno, dali treba da apliciram pak za stiepndija od pocetok? Gi ispolnuvam uslovite.
Zdravo, znae li nekoj koga otprilika ke pustat pari za onie sto prodolzile stipendija? Lani veke od 22 i denovite natamu imalo pusteno
Мислам дека кај сите е така скоро. И јас работев летово и пријавена бев, но по исткекувањето на договорот веднаш ме одјавија..Мислам нема врска тоа, чим сега не работиш. Да си почекаме до петок, евентуално до крај на месецов...и кај мене стои истиот статус.
Најавија дека за студенти од ветеринарен ќе даваат стипендија 18 000 ден ме интересира дали знае некој нешто во врска со тоа? Дали важи за сите ветеринарни факултети во државата, со колку просек ќе се зема таа стипендија?
Да прашам ако знаете која би било подобра опција, да аплицирам за 3та група стипендии со просек 8.20 или да аплицирам прва група ама само ја и татко ми невработени, а мајка вработена со не толку висока нето плата, бидејќи не знам другиве кандидати што услови исполнуваат генерално. Каде би било полесно да зеам пошто не може у двете групи да се аплицира, фала ви.
Дали предност имаат тие со поголем просек или тие со поголем број на положени предмети? Пример кој би имал предност; просек 8.00 и положено 90% или просек 8.25 и положено 80%
Колку несинхронизирано оди продолжувањето на стипендии кај некој статусот прифатено стои уште од 4 ноември кај некој сеуште не.Која беше причината да се укине директното носење документи до МОН,но кај нас секогаш важи она зошто да биде едноставно,кога може да биде многу сложено.Абер уште немаат за конкурсот за ссо.
Дали има информации во однос на тоа дали ќе се исплатат парите на нас кои земавме стара сума на стипендии, иако веќе сум дипломирана, лани земав 4.400 наместо новата сума, бар така се збореше како што знам?