Сакам да аплицирам за стипендија, но нели бараат од брат/сестра извод од плата ако се вработени. Е сега мојата сестра само што се вработи и уште нема добиено плата. Каков документ треба да се прикачи ако е таква ситуацијата?
Дали може некој успешно што аплицирал за трета група од медицински поконкретно да ми пише на приватен
За документот каде што треба да внесам податоци за членови од семејството за социјални услови, бидејќи немам татко дали треба да го пишам матичниот број или да напишам дека немам родител ?
Да, за трета група ама мислам дека ќе се однесува само на математика, физика и хемија, имаат објавено и студентарија, но сепак чекаме официјално и од МОН.
Нека ја контактира некој Џемиле. Јас и пишав на вибер и не ми врати, а и од Студентарија не ми вратија, најверојатно и тие немаат никаква информација.
Na mnogu studenti uste im stoi uspesno podnesena aplikacija ke se sredi mislam nema prostor za panika.
Можеби, но скоро еден месец помина од крајниот рок за аплицирање што беше. Сметам, дека до сега требаа да не известат барем преку менување на статусот на апликацијата..
Kade postoi pogolemi sansi za dobivanje stipendija vo treta grupa so prosek nad 8 ili vo socijalna so minimalna plata i edna malce povekje od minimalna?Ve molam za iskustvo?
Zdravo, dali i kaj vas koga gi prikacivte dokumentite za stipendija vi se zipovaja site dokumenti?(od ko ke aplicirate ko ke vlezite povtorno vo aplikacijata ko ke pricnete prezemi na prikacenite dokumenti vi se spustaat site zaedno vo zip)?