Дали ги контактиравте тие што не ви се прифатени апликациите, или ќе си чекаме до исплата да видиме што ќе биде?
Врз основа на што да заклучиме дека не се прифатени апликациите,тоа што пишува успешно поднесена апликација не е неприфатена апликација.Ве молам не ширете такви информации тоа што стои кај некого сеуште успешно поднесена апликација не е неприфатена,одбиена апликација.Документ во полето на одлука кога ќе има тогаш ќе знаеме сигурно.Кај многу студенти сеуште стои така успешно поднесена апликација,тоа не значи и непродолжена стипендија/одбиени кандидати.
Тие што ги продолживме стипендиите треба да ни пишува само прифатено или треба и по маил да не известат дека е продолжена? Кај мене пишува прифатено, ама никакво друго известување не ми стаса.
Здраво да ве прашам каде се вади докуменот за материјална состојба на студентот, и потврди за платите на родителите? И дали е потребно таков документ доколку не спаѓаме во прва група?
Дали знаете како се пресметуваат бодовите? Пример некој ако некој има просек 8,20 - колку бодови се тоа?
Здраво, дали ако имам презапишано предмети може да аплицирам за стипендија? Се рачуна тоа како квадрирање ?
Здраво. Дали знае некој дали приватните факултети спаѓаат во групата социјална категорија? Бидејќи лани ми почина едниот родител кој работеше во странство и сега сум со примања само од мајка ми, или дали знаете кај да се обратам за да ми дадат информација?
Zdravo imamedno prasanje Dali dokolku zemam orimer socijalna stipendija i ja dobivam sekoj mesec, ako na primer naredniot se vrabotam i prekinuvam da bidam dobitnik na stipendija ke treba da gi vratam sredstvata koi mi se pusteni?
Zdravo, jas minatata godina zemav stipendija od prva grupa I aplicirav preku eden mail, megjutoa, ova godina, za prodolzuvanje na pravoto na stipendija aplicirav od drug mail poradi zaboravena lozinka. Dali e mozno toa da bide problem poradi toa sto seuste mi stoi samo uspesno podnesena aplikacija?