Да прашам едно глупо прашање ама што треба да стои кај студиска година во која сте запишани и кај зимски семестар запишан во тековната година?
студиска година во која сте запишани значи која година си го запишала факултетот , ако си се запишала 2021 , пишиш 2021
Здраво, како треба да ја пополнам табелата на УППИ образецот ако сега запишав втора година? Може некој да ми прати пример ве молам?
Фала ти премногууу! Значи табелата за годината која што сум запишала сега стои празна, не пишувам ништо таму?
има некој што уште му стои "успешно поднесена апликација". Јас на 26.10 имам аплицирано за продолжување на стипендијата
Здраво, барам мислење за која група на стипендии да конкурирам. Имам 8.8 просек, на техничко-технолошки. Втора група бара минимум 8.5, трета група бара 7.0 Прв пат конкурирам и стварно не знам на која група да одам. Втора група има повеќе стипендии (770) додека на третата група претпоставувам дека би бил на „повисоко“ место по просек. Што мислите?
Здраво, дали доколку земам приватна стипендија, можам да се пријавам и за некоја од државните? Доколку има некој што земал приватна и се пријавил за државна, нека ми пише.