На пола уште не им ги имаат прегледано апликациите . Мое мислење најрано до крај на декември или по нова година бидејќи конкурсот за тие што аплицираат сега пишува дека резултати би имале најкасно до 31.01.2023 год.
Пошто лани и полани ми се фалеа колеги кои не се социјални случаи дека добиле стипендија прва група, и дека не ги ни читаат туку даваат на повеќето, а двапати сум одбијен за стипендија трета група (медицински науки со просек 7 сега 8 мислам е, а првиот пат имав 7.8 просек, вториот 8.00- пишав приговори- џабе). Дали мислете дека има шанси да одобрат стипендија прва група со двајца родители кои зимаат над 30 илјади плата. Не ни аплицирав оти знам дека не исполнувам за прва, прашувам да не ми е мака. (и без браќа сестри)
Jas slusnav deka drzavata momentalno nema dovolno finansii i deka za stipendii ke si pocekame izgleda Da se nadevame za obrok
Sram neka im e, zalosno e studenti da patat stipendii treba sekoj mesec od 1vi maks 5ti na smetka isto i obrok, zatoa sme vakva drzava kako sto sme,dno. Mila barem na 1vi pustase
Ocigledno da, deka i pred mila stipendiite ednas godisno se davaa ili na 2 maks 3 pati vo nikakvo vreme, da vo golema suma dobro e ama na studenti mu treba sekoj mesec knigi tetratki trosoci sekakvi plus tie sto ne se na mestoto na studiranje patuvat ili prestojuvat